Política 28/08/2022

"S'ha de mantenir la inversió estrangera, però seleccionant-la"

Xavier Espot defensa que cal apostar pels inversors que aportin valor afegit i ajudin a diversificar l'economia

ARA Andorra
1 min
Xavier Espot.

Andorra la VellaXavier Espot ha explicat que la inversió estrangera ha estat un punt d’enlairament de l’economia andorrana i ha facilitat el creixement econòmic. Indica que “fins ara hem fet el possible per atreure inversors forans i ara ha arribat el moment en què passem a ser selectius i només acceptem la que aporti valor afegit o que s’ubiqui en un sector econòmic que interessi a Andorra com a país”.

Per al Cap de Govern l’èxit de la inversió forana és el que permet que “actualment ens podem plantejar escollir quina volem” perquè “cal recordar que fa dos anys tot això no era tan evident i amb la pandèmia no es tenia clar si Andorra tindria inversió estrangera o mantindria l’atractiu turístic”. La realitat “postpandèmia ha demostrat que el model és bo, però que cal fer algunes correccions perquè no podem acabar morint d’èxit”. Espot creu que ja ha arribat el moment de donar un gir i passar a establir uns criteris selectius per a acollir nous inversors estrangers.

Un dels conceptes que el Cap de Govern té clar és que “s’han de prioritzar les inversions amb valor afegit i posar fre a que les busquen l’especulació”. I aquesta és la fase de culminació del procés perquè per poder ser selectius primer cal que hi hagi un gran interès a invertir a Andorra, una tendència que s’ha vist accelerada en els últims anys. La inversió forana “ha de permetre generar riquesa, crear llocs de treball i diversificar l’economia perquè a més necessitem els ingressos per poder fer polítiques socials i en matèria d’habitatge per als ciutadans d’Andorra”.

stats