Política 05/09/2018

El SAAS té “l'obligació” de redefinir el protocols interns arran dels nous encausats

Així ho apunta el ministre portaveu després de saber que la Batllia ha implicat al cas del centre hospitalari a Gómez Jiménez, Miquel Font i Daniel Torres

Ana
2 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres./ M. M. (ANA)

Andorra la Vella“Des de la vessant organitzativa el SAAS té l'obligació de qüestionar-se si ha de canviar protocols d'actuació, si ha de redefinir els controls a l'hora de fer adjudicacions i la gestió administrativa del centre hospitalari”. D'aquesta manera el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha volgut evidenciar la preocupació de l'executiu arran dels treus nous encausats per la Batllia per possibles irregularitats al voltant del centre hospitalari. Tot i això, Cinca ha reconegut que en aquests moments a l'executiu “li queda poc per fer” i que cal esperar a la successió dels esdeveniments i veure “fins a quin punt” els tribunals consideren que hi ha responsabilitat. En cas que finalment així sigui, el ministre si que ha dit que aleshores tant el SAAS com el Govern no s'haurien de quedar “de braços plegats” i caldria “abundar responsabilitats i demanar el rescabalament corresponent”.

Tot plegat, després que aquesta setmana s'hagi conegut que la Batllia ha encausat el cap d’urgències de l’hospital, Josep Gómez Jiménez, i els dos empresaris responsables dels serveis d’ambulàncies que van obtenir la concessió del Govern, Miquel Font i Daniel Torres. El primer se l'investiga pel suposat apròpiament i cobrament dels drets d'autor del sistema de triatge que va patentar el sistema andorrà. El cas dels dos altres implicats es tracta dels màxims responsables de les empreses Ambulàncies del Pirineu i de les Valls, a qui la batlle instructora vol prendre’ls declaració sobre la privatització del servei el 2007. Amb aquestes noves citacions, ja són onze els imputats per la investigació al voltant del centre hospitalari: Lluís Burgués, Quirze Font, Montserrat Gil, Ramon Cereza, els tres citats i quatre interventors.

La investigació que ha posat en marxa la Batllia neix arran de la presentació d'una querella per part del Partit Socialdemòcrata (PS), que en el seu moment va denunciar que tenia sospites d'un 'modus operandi' delictiu al SAAS.

stats