Política 19/10/2017

Saboya diu que "mai s'ha posat en qüestió la globalitat del text" de les lleis de competències i transferències

El ministre ha manifestat que han estat fruit del consens i que això és una "bona base" perquè siguin preses en consideració

Ana
2 min
El ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya i el conseller liberal Josep Majoral. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaDe la mateixa manera que ho va fer el ministre portaveu Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, aquest dijous el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha remarcat la confiança que les lleis de transferències i competències que s’han de votar aquest divendres rebin el suport necessari ”per tirar endavant” i ha remarcat que han estat fruit del consens amb els comuns. En aquest sentit, ha destacat que malgrat s’hagin pogut posar sobre la taula algunes discrepàncies “mai s’ha posat en qüestió la globalitat del text”. És més, ha incidit en què “cap cònsol” ha dit que aquestes lleis no s’hagin de prendre en consideració.

Pel que fa al fet que el cònsol de Sant Julià de Lòria hagi encarregat un seguit d’informes sobre la constitucional de les lleis, ha manifestat que “és normal” que cadascú defensi els seus interessos, tot i que ha lamentat que aquests documents no hagin arribat abans, quan encara s’estaven treballant les lleis ja que llavors s’haurien pogut analitzar. Malgrat tot, ha defensat els informes que ha encarregat l’executiu i que avalen la constitucional de les lleis.

Es tracta, segons ha defensat Saboya “d’una reforma que mereix el suport del Consell General” ja que ha defensat que “el consens” que hi ha hagut al darrere dels dos textos és “una bona base per a la seva presa en consideració”. El titular d’Economia, Competitivitat i Innovació ha defensat que en l’àmbit competencial aquests textos permetran tirar endavant projectes d’interès nacional “amb millors condicions” i que pel que fa a les transferències adapta la llei al nou sistema fiscal, ja que l’anterior “venia d’un moment” en què no hi havia les figures fiscals actuals i també ha defensat que els 55 milions és “el nivell més alt de transferències” que els comuns han rebut fins al moment.

stats