Política 11/09/2018

SDP denuncia que els informes de l'heliport a les Tresoles han costat 500 mil euros

La formació també apunta, arran de la documentació entregada pel Govern, que la xifra s'enfilaria fins al milió d'euros si se sumen tots els informes fets per a altres ubicacions

M. M.
2 min
La formació ha exposat les dades davant de la premsa a la seva seu. / M. M.

Andorra la VellaEls informes i documents que l'executiu ha encarregat, fins a la data, per conèixer la viabilitat i el grau d'idoneïtat per ubicar l'heliport nacional a les Tresoles han tingut un cost per les arques de l'estat de mig milió d'euros. Així ho ha constatat Socialdemocràcia i Progrés (SDP) quan ha analitzat tota la documentació que el Govern ha facilitat a la formació arran d'una demanda d'informació.

“És una quantitat de mínims que quan s'acabi tot el procés creixerà més”, ha avisat el conseller general, Víctor Naudi, que ha exposat que en aquesta quantitat indicada no hi han comptat altres despeses derivades com el desmuntatge de les línies d'alta tensió sense ús que FEDA va tirar a terra. “Els fracassats projectes faraònics del ministre Torres tenen un cost econòmic per a tots els contribuents”, ha constatat Naudi.

El conseller general d'SDP ha volgut recordar que en una passada sessió de control al Govern al mes de desembre, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, va apuntar que tota la documentació de Tresoles hauria de tenir un cost de 362.000 euros, dels quals ja s'han invertit 83 mil. Xifres força diferents a les que ara SDP ha apuntat.

A més, a la quantitat de 500 mil euros que l'actual executiu s'ha gastat per realitzar informes del possible futur heliport a Tresoles, cal sumar-li els prop de mig milió més que anteriors executius han anat gastant de les arques públiques per estudiar la ubicació al Patapou, a la Comella o a Engolasters. “Ens aproparíem força al milió d'euros gastats en tots els processos duts a terme aquests anys”, ha apuntat Naudi. Una despesa que per la formació progressista evidencien un fracàs dels projectes de DA, demanen a l'actual Govern que no faci res més i que s'oblidi d'aquests “somnis i dèries”.

La formació liderada per Jaume Bartomeu també ha exposat que, segons la documentació entregada per l'executiu, la construcció final del futur heliport a Tresoles tindria un cost de vuit milions d'euros, lluny dels tres que el ministre havia verbalitzant en algunes ocasions. A més, en la documentació entregada diuen que no han sabut trobar cap informe en referència a la viabilitat econòmica del projecte.

stats