Política 11/05/2019

SDP triarà nou president el 15 de juny en una assemblea general extraordinària

La formació s'ha reunit aquest dissabte per tal d'analitzar els resultats electorals del 7 d'abril

M. P.
2 min
Els membres de Progressistes-SDP. / M. P.

Andorra la VellaEl consell nacional de Progressistes-SDP s'ha reunit aquest dissabte al matí a la seu del partit amb un ordre del dia centrat en l'anàlisi dels resultats electorals del passat 7 d'abril. Durant bona part de la reunió s'ha analitzat el perquè del resultat electoral i s'ha arribat a la conclusió que el president de la formació ja en funcions, Jaume Bartumeu, així com el conjunt de l'executiva, han decidit obrir un procés en el qual tots els membres del partit podran optar a la renovació dels òrgans de direcció. Així, Bartumeu ha indicat que el pròxim 15 de juny se celebrarà una assemblea general extraordinària "perquè totes les persones que estiguin interessades a presentar una candidatura a la comissió política nacional i també al consell nacional, puguin fer-ho". Per tant, aquest període de presentació de candidatures s'obrirà "a partir de la setmana vinent" i, a hores d'ara, "ningú ha fet un pas endavant".

Arran de les preguntes dels periodistes, Bartumeu ha indicat que la formació no ha arribat a una conclusió clara sobre els motius que els van portar a no "assolir la representació al Consell General que volíem mantenir i ampliar" i, per tant, "el que hem de fer, considerant que teníem i tenim un bon programa i un bon projecte, és modificar els plantejaments de presentació i de comunicació de les nostres propostes polítiques". En aquest sentit, el president progressista en funcions no té decidit a hores d'ara si tornarà a presentar-se novament i tampoc ha manifestat cap preferència per cap membre del partit, argumentant que "tinc una preferència per Andorra, perquè estigui ben governada i, dins del meu partit, no tinc cap altra preferència d'ajudar a les companyes i els companys a fer-ho millor cada dia". Pel que fa a les pròximes eleccions comunals, ha aclarit que "aquest tema s'analitzarà en un congrés que farem el mes de setembre".

Quant a possibles errors durant la campanya electoral, des de la visió progressista es creu que es va encarar de la manera correcta però, tot i això, "s'ha demostrat que el que crida més fort és el més escoltat" i, a més, ha al·ludit als liberals quan ha dit que "tampoc ens hagués agradat participar en una pantomima de coalició per anar en contra del Govern sortint i acabar aliant-se amb el Govern entrant". En aquest sentit, ha recordat que "la coalició d'Acord no era de fiar perquè no sabíem en què estaven d'acord" i ha criticat un cop més els liberals quan ha afirmat que "no han trigat més d'un mes després de les eleccions en demostrar que teníem raó", ja que "han tornat a casa seva, què és el paraigua de DA".

stats