Política 01/07/2019

El SEP valora que hi hagi "possibilitats de maniobra" amb la Llei de la Funció Pública

El sindicat també demana a Vilarrubla l'equiparació, tant salarial com de condicions de jubilació, amb els professionals dels sistemes congregacionals

ARA Andorra
2 min
L'actual junta del SEP, amb el secretari general, David Garcia al centre, durant l'assemblea d'aquest dimarts. / M. F.

Andorra la VellaRepresentants del Sindicat de l'Ensenyament Públic s'han reunit aquest dilluns amb les ministres d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i de la Funció Pública i Simplificació administrativa, Judith Pallarés. Les reunions han servit per exposar les inquietuds del col·lectiu i intercanviar opinions, tal com han informat des del sindicat. Pel que fa a la trobada amb Pallarés, amb qui han tractat sobre la Llei de la Funció Pública, el secretari general del SEP, David Garcia, s'ha mostrat satisfet pel "tarannà diferent" de la ministra, tot i que "garanties de canvi no n'hi ha cap ni una", encara que "sembla que hi ha possibilitats de maniobra", ha valorat. Així, Pallarés ha explicat als representants sindicals que estan estudiant la llei i que es mirarà de tractar les diferents reivindicacions dels sindicats a l'hora de solucionar els problemes d'aplicació amb els que s'estan trobant, segons han assenyalat des del SEP.

Durant la trobada amb Vilarrubla, els representants del SEP han aprofitat per tornar a posar damunt la taula temes de seguiment, "algun d'ells recurrent els últims anys". Així per exemple, han tornat a demanar una eina telemàtica de comunicació amb el Govern, a través de la qual, per exemple, rebre els comunicats que reben la resta dels treballadors de l'administració pública o consultar les nòmines (ja que el Govern només les facilita a través d'un portal de l'empleat, al qual els treballadors d'Educació no tenen un accés senzill ni íntim, com s'hauria d'assegurar per consultar les nòmines). A més, s'ha tornat a demanar l'equiparació, tant salarial com de condicions de jubilació, amb els professionals dels sistemes congregacionals, pagats pel mateix Govern, així com l'aplicació del sistema de compensació per l'ús del material i/o vehicle personals per desenvolupar la feina.

Poca valoració retributiva

El SEP ha realitzat una enquesta d'opinió entre els afiliats a fi de conèixer la valoració que es fa del curs. Així, la nota global del curs és de 7,2 sobre 10 per part dels afiliats del SEP. La valoració més positiva és per a la relació amb les famílies, alumnes i els centres escolars, entre d'altres, que és de 7,6. La relació amb els superiors i amb la resta de companys també arriba al notable, i és de 7,24 i 7,28 respectivament. No tan bones han estat les consideracions sobre les condicions físiques i materials i de l'organització de la feina i la formació, que han rebut notes de 6,54 i 6,55 respectivament.

Aquestes xifres no suposen cap variació substancial en relació als darrers anys. El secretari general, del sindicat ha resumit que "en general, el personal d'Educació està content amb la seva feina i satisfet del treball en equip, però la demanda sempre és la mateixa: se sent poc valorat retributivament".

stats