Política 24/05/2018

Els sindicats començaran la setmana que ve la recollida de signatures per a les ILP

Ja han completat els tràmits per poder començar a demanar el suport ciutadà a les seves propostes

M. F.
1 min
Els representants del Sitca, Ustcee, Sipaag, USdA, CFPA i SAT, durant la roda de premsa que han ofert aquest 1 de maig. / M. F.

Andorra la VellaEls sindicats tenen la intenció de començar a recollir signatures al voltant de les dues iniciatives legislatives populars (ILP) per a la modificació del sistema electoral, dels col·legis electorals i de la composició de les meses i d’una llei de responsabilitat política, la setmana vinent.

D’aquesta manera, tal com ha confirmat el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, ja han completat tots els tràmits que se’ls demanava per poder iniciar aquesta recollida de signatures. D’aquesta manera, i com que les signatures han d’anar acompanyades d’una fotocòpia del passaport del signatari, s’ha hagut de fer la corresponent tramitació a l’Agència de Protecció de Dades (APDA) i, d’altra banda, també s’han hagut d'encunyar els llibres per a la recollida d’aquestes firmes amb un notari. Aquests passos ja estan fets i, per tant, els sindicats consideren que la setmana vinent ja estaran en disposició de començar a demanar als ciutadans el seu suport. Esperen superar les 5.500 firmes. Els punts on es farà aquesta recollida s'anunciaran la setmana vinent.

Pel que fa als canvis en la llei electoral, entre d’altres qüestions, els sindicats proposen modificacions en el sistema d'elecció dels consellers generals elegits per circumscripció parroquial, per mirar que el sistema sigui més representatiu dels resultats.

Pel que fa a la llei de responsabilitat política, es pretén que els càrrecs públics hagin de rendir comptes davant els ciutadans, publicant, per exemple, un document on es justifiqui el compliment de les promeses electorals o una declaració dels seus béns al principi i al final del mandat.

stats