Política 06/02/2018

Els sindicats de l'administració informen la Fiscalia d'unes possibles adjudicacions irregulars

Els representants dels funcionaris sospiten que el Govern pot haver infringit la Llei de la contractació pública

E. J. M.
2 min
Els representants dels sindicats de l'Administració han entregat un informe a la Fiscalia aquest dimarts. / E. J. M.

Andorra la VellaEls representants dels sindicats de l'administració han posat en coneixement de la Fiscalia General una adjudicació realitzada pel Govern a una empresa de manteniment de programari i equipament informàtic per via directa, sense concurs públic, i sospiten que infringeix la Llei de contractació pública. Els sindicats volen que el fiscal general, Alfons Alberca, ho investigui perquè "el Govern no incorri en infraccions que poden ser penals". En tot cas, si la Fiscalia constata "un fet que pugui ser constitutiu de delicte o contravenció penal", demanen que s'exerceixi l'acció penal corresponent.

De fet, els sindicats han informat de més d'una adjudicació presumptament irregular a la mateixa societat, tot i que la que ha fet saltar la llebre és l'última, publicada al BOPA del 31 de gener, en què s'informa que l'empresa Spai s'encarregarà del manteniment del 'hardware' i el 'software' de tot el maquinari gestionat pel departament de Sistemes d’Informació del Govern. L'adjudicació, per tot l'any 2018, ha estat per un import de 110.646,59 euros. A l'informe presentat a la Fiscalia es notifica que Spai ha estat beneficiària d'altres adjudicacions directes des de l'any 2015, per un import global d'uns 250.000 euros.

El portaveu del sindicat policial, Salvador Prieto, ha assegurat que no se sospita d'aquesta empresa perquè està relacionada amb un familiar del cap del Govern, Toni Martí, sinó que la denúncia s'ha presentat perquè "una obligació del funcionari és vetllar perquè l'administració s'ajusti a la norma". "Nosaltres entenem que hi pot haver una discriminació envers la resta d'empreses, ja que no s'ha fet un concurs públic", ha afegit. Prieto ha recordat que el Sindicat de la Policia ja té una demanda a la Batllia per una adjudicació irregular que afecta el cos policial. A més, part de les adjudicacions ara denunciades afecten el cos de la Policia.

stats