Política 19/03/2018

Els sindicats preparen noves accions si el Govern no fa cap pas aquesta setmana

També treballen en accions judicials contra un nou possible decret de serveis mínims

ARA Andorra
2 min
Un policia controla que els manifestants no entrin dins del Consell General. / C.G.

Andorra la VellaLa Plataforma sindical de l'administració pública s'ha reunit aquest dilluns al vespre per fer balanç de la vaga que van protagonitzar dijous i divendres de la setmana passada per protestar sobre la nova llei de la funció pública. Fonts de la reunió han explicat a l'ARA Andorra que s'han donat de temps fins divendres per acordar noves accions de cara la setmana vinent, en què ja hi ha vacances escolars. Així, estan a l'espera que el Govern faci algun tipus d'acostament, tenint en compte que el ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar a RTVA que volia continuar mantenint els ponts de diàleg amb els sindicats. En aquest sentit, de moment estan a l'expectativa per si aquesta voluntat es concreta, i no descarten convocar una nova vaga o dur a terme algun altre mitjà de pressió.

D'altra banda, la plataforma continua treballant amb els seus assessors legals per concretar les diverses accions judicials que volen tirar endavant per la manera com el Govern va decretar els serveis mínims de la vaga de la setmana passada i per impedir possibles decrets de serveis mínims futurs, tenint en compte que la llei que desenvolupa el dret a vaga no està encara aprovada.

Les principals demandes dels sindicats són que la nova llei de la funció pública inclogui la jornada laboral de 35 hores, que les vacances escolars del personal docent quedin fixades en el text, que el sou dels funcionaris es mantingui en el 100% en cas de recol·locació per malaltia, i mesures correctores perquè els treballadors arribin al 100% de la graella salarial.

Els sindicats estan "units"

En un comunicat enviat aquest dimarts al matí pel Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP), agraeixen el suport de tots els funcionaris, dels que han participat i també dels que no han pogut "per culpa d'un decret de serveis mínims abusiu, que trepitja els nostres drets". Reiteren que el Govern té de marge aquesta setmana per fer un pas endavant i asseure's a negociar les reclamacions sindicals. Si no és així, reprendran les mobilitzacions.

Des del SEP defensen la "unió" que s'ha viscut durant les dues jornades de reivindicació per part dels treballadors de l'Administració, els d'Educació, els de la policia, duana, bombers, institucions penitenciàries, justícia, i dels comuns d'Escaldes-Engordany, la Massana i Andorra la Vella. També es mostren satisfets pels resultats de les mobilitzacions, que "ens empenyen per continuar convocant noves accions".

Finalment, plantegen que els funcionaris "hem obert el camí, però tothom s'hi pot sumar", en referència al sector privat.

stats