Política 12/05/2023

Els síndics continuen la ronda de visites amb una trobada amb els representants de l'AQUA

Tant Ensenyat com Codina han remarcat la bona tasca que fan a l'AQUA i han posat en relleu la importància de fer conèixer encara més el Consell General als sistemes educatius

ANA
1 min
La trobada dels síndics amb els representants de l'AQUA d'aquest divendres.

Andorra la VellaEl síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, han continuat aquest divendres amb les seves visites de presentació oficial als organismes que depenen del Consell General mantenint una reunió amb els representants de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA). Concretament, els síndics s'han trobat amb el director de l'entitat, Isaac Galobardes, i la tècnica de qualitat, Paula Przybylowicz.

Durant la trobada, s'han abordat diversos temes relatius a les competències de l'AQUA, una institució de dret públic amb la finalitat de garantir la qualitat de l'educació superior que es desenvolupa a Andorra.

Tant Ensenyat com Codina han remarcat la bona tasca que fan a l'AQUA i han posat en relleu la importància de fer conèixer encara més el Consell General als sistemes educatius. En aquest sentit, s'ha parlat dels projectes 'Aula' i 'Consell Obert', projectes que el síndic general va encomanar liderar a la subsíndica general, juntament amb les secretaries de Sindicatura, amb l'objectiu d'acostar el Consell a la ciutadania. Aquests projectes permetran avivar la participació ciutadana i promoure una major transparència en les activitats del Consell General.

D'altra banda, després de la reunió mantinguda aquest dijous amb la cap de l'APDA, Reshma Punjabi, els síndics van constatar que l'entitat pateix una manca de recursos humans a causa de la baixa laboral permanent d'una de les seves inspectores. A conseqüència d'aquesta situació, Ensenyat va assumir el compromís d'instar als grups parlamentaris a proposar un inspector per cobrir aquesta vacant, de manera que pugui ser votat i nomenat durant la primera sessió ordinària del Consell General prevista per al mes de juny.

stats