Política 02/09/2019

El Sipaag s'alia amb el Govern pel 'cas Chato'

Des del sindicat assenyalen que no veuen "oportú dur a terme una persecució dels funcionaris per motius d'incompatibilitat"

ARA Andorra
2 min
La trobada de la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Judith Pallarés, amb els representants del Sindicat del personal adscrit a l'administració general (Sipaag). / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) s'ha manifestat sobre la polèmica generada arran del 'cas Chato', posant en relleu que la feina dels treballadors públics hauria de ser compatible amb qualsevol altra activitat sempre que no entri "en conflicte d'interès amb el treball a l'administració". Per això, afegeixen, veuen de bon ull "la voluntat expressada" pels ministres Eric Jover i Jordi Gallardo de "clarificar aquests punts de la normativa". Sobre aquests canvis, manifesten que esperen que es tingui en compte les aportacions que es puguin fer des del Sipaag.

Així, des del sindicat manifesten que la feina dels funcionaris "només" hauria de ser incompatible amb activitats que interferissin en els interessos de l'administració. Aquesta demanada, recorden, ja la van exposar quan es va negociar la reforma de la Llei de la funció pública. Recorden, en aquest sentit, que va ser tinguda en compte en part, ja que la llei recull que es pot compatibilitzar la feina a l'administració amb una altra sempre que no es treballi a jornada completa, si es té un contracte d'interinitat per menys d'un any o si es percep un sou inferior al 120% del salari mínim interprofessional. En aquests supòsits, però, cal l'autorització de la secretaria d'Estat de Funció Pública.

Des del sindicat consideren que aquesta "autorització preceptiva pot provocar arbitrarietat" i això deriva "en situacions de desigualtat flagrant, com que alguns treballadors amb salaris baixos no obtinguin permís i, en canvi, n'hi hagi d'altres en més bona situació que ni tan sols el demanin".

"Continuarem defensant que es modifiqui la llei per regularitzar totes les situacions que calgui", manifesten des del Sipaag, afegint que no creuen "oportú dur a terme una persecució per motius d'incompatibilitat". És més, afegeixen que "deixant de banda consideracions de caràcter polític, atès que com a sindicat" han de mantenir la "neutralitat", es defensa aquesta modificació legislativa. Destaquen, també, que en cas que es detecti alguna irregularitat en la cotització a la CASS o en la declaració de l'IRPF en casos d'una doble feina, els organismes pertinents "són els que ho han d'inspeccionar i, si escau, sancionar".

stats