Política 14/05/2021

El Sipaag demana més representació en els òrgans consultius i de decisió

Destaquen que ningú els ha contactat en relació al treball que es vol dur a terme al voltant de les pensions

ARA Andorra
1 min
El president del Sipaag, Lluís Anguita, durant l'assemblea general del Sipaag. / M. P.

Andorra la VellaEl Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), creu que, en general, hi ha molt poca representació sindical tant als organismes consultius com als de presa de decisions que inclouen agents representants de la classe treballadora, com és el cas del consell econòmic i social, i afegeixen que en els pactes d’estat caldria buscar "la màxima participació i implicació de les treballadores i els treballadors del país".

Des del sindicat han expressat aquest parer arran del fet que aquest dijous, al Consell General, es tornés a posar sobre la taula, arran de la proposta del PS, la possibilitat de tirar endavant un pacte d'estat per les pensions. Des de l'organització asseguren que "ningú s’ha posat en contacte" amb ells "per presentar-los la proposta d’acord per a un pacte d’Estat per a la sostenibilitat de les pensions".

En aquest sentit, des del Sipaag s’insisteix en la necessitat d’especificar amb quins sindicats s’ha parlat, ja que no existeix en l’actualitat cap plataforma o agrupació que permeti parlar de sindicats de forma genèrica, sinó que “cada sindicat és independent”, i que parlant amb un sindicat no es pot donar per informada la resta d’organitzacions de representació dels treballadors.

En aquest sentit, des del Sipaag s’apunta que el fet d’esmentar els sindicats de forma genèrica “és poc transparent i provoca confusió”, perquè els afiliats poden pensar que les mesures proposades han estat consensuades “i la majoria de les vegades no és així”.

stats