Política 19/11/2019

El Sipaag demana a Funció Pública "compromisos concrets" per modificar la llei

Insisteixen en què cal "revertir la rebaixa de salaris" als nous contractats i revisar la situació dels interins

Ara Andorra
2 min
La trobada de la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Judith Pallarés, amb els representants del Sindicat del personal adscrit a l'administració general (Sipaag). / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) demanarà "compromisos concrets" al ministeri de la Funció Pública i Simplificació de l'Adminsitració en la propera reunió que es mantingui en el marc de les negociacions que s’estan duent a terme en relació a la Llei de la funció pública. Des del Sipaag es valora com a "positiva la dinàmica actual de diàleg" que hi ha hagut en les diferents reunions mantingudes, però es considera que "ha arribat l’hora de veure’n els resultats". "Després de mig any (de negociacions) es considera que ha arribat el moment de demanar compromisos concrets, i que aquests s’adoptin abans de les eleccions comunals del proper 15 de desembre, perquè els electors disposin també d’aquesta informació", han refermat.

D'aquesta manera, i davant una situació en la que creuen que s'ha retallat drets als treballadors, des del Sipaag afirmen que treballen "en diversos fronts per recuperar el terreny perdut".

Detallen que han mantingut amb el ministeri de Funció Pública i Simplificació de l’Administració quatre reunions des de la primavera per reformar "a fons" la llei. També s’ha insistit, des del començament d’aquesta legislatura, en la necessitat de "revertir la rebaixa de salaris" als treballadors de nova contractació per la sentència pendent d’un recurs sobre l’IRPF 2011-2012. Així mateix, s’ha defensat la necessitat d’afegir una disposició a la Llei de la funció pública per posar fi al greuge comparatiu entre treballadors interins que, amb poc temps de diferència, "han passat a ser indefinits i tenen diferents drets reconeguts, de manera que els que havien meritat més anys d’experiència han quedat castigats sense que se’ls reconegui l’antiguitat", destaquen.

Recorden que "abans de totes les injustícies i els perjudicis causats per aquesta llei massa improvisada i mal elaborada", el text legal sobre la creació i regulació del pla de pensions de la funció pública "ja va empitjorar de manera flagrant i retroactiva les condicions de la jubilació". Afegeixen, però, que els assessors legals del sindicat han desaconsellat denunciar aquest fet a la justícia perquè "ja hi ha hagut alguna sentència desfavorable als treballadors", en el sentit que no es pot considerar la retroactivitat negativa d’una expectativa de dret”.

stats