Política02/05/2019

Sis noms destacats de DA van donar 7.000 euros per finançar la campanya electoral

Martí, Espot, Jover, Vidal, Cinca i Torralba van fer aportacions econòmiques, mentre que Reig i Ensenyat "en espècie", segons informa el BOPA

C. G.

Andorra la VellaSis pesos destacats de les files de Demòcrates van aportar un total de 7.000 euros per finançar la campanya electoral del partit per a les eleccions del 7A. Així ho publica aquest dijous el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), partint del que dicta l'article 44 de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral.

Segons l'informe del president del Tribunal de Comptes, Francesc d'Assís, el cap de Govern en funcions, Toni Martí, va donar 1.000 euros; el president del partit i ministre d'Educació en funcions, Eric Jover, 1.000 euros més; l'expresident de DA, Carles Torralba, 1.000 euros; el secretari general de DA, Esteve Vidal, 1.000 euros; el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, 1.000 euros; i, finalment, el candidat a cap de Govern i exministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, és qui en va donar més: 2.000 euros.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, l'exconseller general, Carles Ensenyat, i la seva mare, Maria Reig, van donar 240 euros i 400 euros respectivament "en espècie", segons recull el BOPA.

El mateix Vidal ha explicat que les donacions s'han fet d'acord amb el que preveu la llei i que són les úniques que es van fer des de DA.

Cargando
No hay anuncios

Les candidatures electorals, segons dicta la llei, poden rebre donacions, en diner o espècie, procedents únicament de persones físiques, nacionals o residents, per un valor màxim de 6.000 euros. No ho poden fer les persones jurídiques i els ens sense personalitat jurídica i les físiques que prestin serveis a alguna administració pública. Tampoc s'acceptaran donacions anònimes.