Política 02/05/2019

Sis noms destacats de DA van donar 7.000 euros per finançar la campanya electoral

Martí, Espot, Jover, Vidal, Cinca i Torralba van fer aportacions econòmiques, mentre que Reig i Ensenyat "en espècie", segons informa el BOPA

C. G.
1 min
Una reunió recent de l'executiva de DA. / DA

Andorra la VellaSis pesos destacats de les files de Demòcrates van aportar un total de 7.000 euros per finançar la campanya electoral del partit per a les eleccions del 7A. Així ho publica aquest dijous el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), partint del que dicta l'article 44 de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral.

Segons l'informe del president del Tribunal de Comptes, Francesc d'Assís, el cap de Govern en funcions, Toni Martí, va donar 1.000 euros; el president del partit i ministre d'Educació en funcions, Eric Jover, 1.000 euros més; l'expresident de DA, Carles Torralba, 1.000 euros; el secretari general de DA, Esteve Vidal, 1.000 euros; el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, 1.000 euros; i, finalment, el candidat a cap de Govern i exministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, és qui en va donar més: 2.000 euros.

D'altra banda, l'exconseller general, Carles Ensenyat, i la seva mare, Maria Reig, van donar 240 euros i 400 euros respectivament "en espècie", segons recull el BOPA.

El mateix Vidal ha explicat que les donacions s'han fet d'acord amb el que preveu la llei i que són les úniques que es van fer des de DA.

Les candidatures electorals, segons dicta la llei, poden rebre donacions, en diner o espècie, procedents únicament de persones físiques, nacionals o residents, per un valor màxim de 6.000 euros. No ho poden fer les persones jurídiques i els ens sense personalitat jurídica i les físiques que prestin serveis a alguna administració pública. Tampoc s'acceptaran donacions anònimes.

stats