Política 24/07/2018

SDP demana la dimissió de Nadal i Torres

Els progressistes apunten als dos caps visibles com a màxims responsables de la desfeta del The Cloud i titllen el projecte d'un “caprici”

M. M.
3 min
El conseller general Víctor Naudi i el president d'SDP Jaume Bartumeu durant la roda de premsa. / M. M.

Andorra la VellaThe Cloud va néixer arran d'un “caprici” del director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i del ministre de l'època, Jordi Alcobé. Així ho veu el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi que, com que finalment el projecte s'ha sospès, ha demanat la dimissió de Nadal i del ministre actual d'Ordenament Territorial, Jordi Torres. “És inacceptable, una vergonya i una irresponsabilitat total”, ha sentenciat Naudi. La suspensió de The Cloud “il·lustra a la perfecció la forma de fer del Govern de Martí, creen problemes i després es lloen per haver-los aturat a temps”, ha etzibat el conseller en resposta a l'entonació del 'mea culpa' que aquest passat dilluns va expressar el cap de Govern davant de la premsa.

Naudi ha afegit que, amb les declaracions de Martí, l'executiu està “girant les coses, es treu la patata calenta de sobre”, quan apunta sobre aquelles persones que els han assessorat i envers el sobrecost de les propostes presentades. El conseller general d'SDP ha resumit que el projecte de l'edifici era un conjunt de despropòsits i que es volia licitar sense saber exactament què albergaria. A més, ha recordat que actualment les oficines centrals d'Andorra Telecom es troben en un edifici a tocar de la plaça de la Rotonda i que tenen un cost de lloguer de més de 8.500 euros al mes, tal com es va respondre a petició d'una pregunta parlamentària. “Enderroquen un edifici en bones condicions i ara tenim un solar sense projecte i entre tots paguem un lloguer que, des del desembre de 2015, ja ha representat més de 250.00 euros que s'han de sumar als 3 milions que ha costat el projecte de The Cloud”, ha argumentat. Naudi ha criticat que la iniciativa d'Andorra Telecom sempre ha estat “una nebulosa constant, mai millor dit”.

Per tot plegat, SDP proposa que les parcel·les, actualment buides, es converteixin en una plaça pública per mostrar respecte a la ciutadania, més obertura pel turisme i també pel comerç adjacent a l'avinguda Meritxell. Pel que fa al futur de les oficines centrals de la parapública, Naudi ha emplaçat al comú de la capital i al Govern a trobar un nou espai on no calgui pagar lloguer.

“Mònaco no té el mateix interès que Andorra”

Per altra banda, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a la tarda, el president d'SDP Jaume Bartumeu ha explicat de nou l'estada de la delegació del partit a Sant Marino, on es va reunir amb membres del govern i també de l'oposició. A tomb de la trobada, el president progressista ha reiterat la preocupació compartida sobre el “gran interrogant” que hi ha a ambdós estats sobre el que “s'està negociant amb la Unió Europea” i ha titllat la situació de “règim de llei seca”. Tot i això, Bartumeu ha refermat la idea que el futur d'Andorra sense un bon acord d'associació amb la UE és encara “més negre” que l'actual, però ha avisat que si les condicions de secretisme continuen serà difícil que el seu partit pugui defensar el sí en un referèndum i fins i tot ha deixat anar que “serà complicat guanyar-lo”.

Més enllà de Sant Marino, amb el qual Bartumeu ha instat a anar del “bracet” per negociar l'acord d'associació ja que entén que ambdós microestats tenen moltes similituds, el president d'SDP no posa la mà al foc per Mònaco (l'altre país amb el qual s'està negociant de manera conjunta davant de la UE). “No tenen el mateix interès ni la mateixa intensitat per negociar que Andorra”. Per això ha demanat que si el país veí del nord “vol baixar del tren” que ho faci, però que no endarrereixi les negociacions dels altres dos estats. “Andorra vol arribar a l'estació central de Brussel·les amb un bon text negociat”, ha descrit gràficament Bartumeu. Finalment, ha deixat anar que potser al cap de Govern, del qual ha posat en dubte les ganes de negociar un acord d'associació amb la Unió Europea, “ja li interessa que algú altre freni”.

stats