Política 09/09/2019

Stop Violències demana al copríncep francès que es posicioni sobre l'avortament

L'associació llança dures crítiques sobre el paper del bisbe

Ara Andorra
1 min
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés, i la membre d'Acció Feminista, Aurora Baena, durant la concentració. / T. N.

Andorra la VellaStop Violències ha demanat poder veure al copríncep Emmanuel Macron durant la seva visita aquest divendres per exposar-li la situació que viu el país amb la prohibició de l'avortament. En veure reduïda la seva agenda a només un dia, el representant del copríncep francès a Andorra ha aconsellat fer una carta adreçada a ell, dient que faria tot el possible per fer-li arribar.

En aquest document l'associació feminista trasllada a Macron "les greus conseqüències que té per a les dones del país la prohibició i penalització de l'avortament. No podem avortar ni per violació, ni per risc de la mare o quan la vida del fetus no serà possible un cop nascut".

El document és molt crític amb el copríncep episcopal. Tot i recordar que Macron es va referir a l'avortament com un afer intern d'Andorra, Stop Violències recorda que "al darrer informe de la CEDAW –Convenció sobre l'eliminació de totes las formes de discriminació contra la dona– explica que som un país feudal sotmès a la voluntat de l'Església catòlica i que per això mai serà possible l'avortament al nostre país, reconeixent només la paraula del bisbe Joan-Enric Vives, copríncep mitral i representant de l'església catòlica".

L'associació reclama a Macron que "deixi escoltar la seva veu i es pronunciï públicament sobre la prohibició i la penalització de l'avortament al Principat d'Andorra amb el respecte que el caracteritza cap al poble andorrà i la sobirania nacional".

stats