Política 06/12/2019

La suposada enquesta del PS a Andorra la Vella aixeca suspicàcies

No hi ha constància de ciutadans que afirmin que se'ls ha trucat

Ara Andorra
1 min
Carmona i Marsol, en un debat electoral d'aquesta campanya. / M. F.

Andorra la VellaLa campanya a Andorra la Vella s'ha enrarit els darrers dies després que fonts socialdemòcrates hagin explicat extraoficialment que hi ha una enquesta sobre intenció de vot que posaria per davant la llista de Dolors Carmona amb 80 vots d'avantatge sobre Conxita Marsol. Consultades fonts de les dues formacions que competeixen contra el PS a la capital revelen seriosos dubtes sobre la veracitat de l'enquesta o sobre que s'hagi fet amb un nombre mínimament significatiu d'electors.

Segons les fonts consultades, és gairebé impossible que una enquesta amb un mínim mostratge no acabi contactant amb gent de l'entorn d'alguna de les altres candidatures. Davant la falta d'inputs de gent que asseguri que se'ls ha trucat, no hi ha cap evidència de l'existència real de l'enquesta. Les mateixes fonts indiquen que perquè això passés el nombre de trucades hauria de ser tan petit o tan concentrat en votants del PS que l'enquesta no tindria la més mínima fiabilitat.

Els 80 vots de diferència als que fa referència la suposada enquesta són similars als millors resultats de les dues candidatures (PS i DA) a les últimes eleccions generals. Els socialdemòcrates van sumar 1.787 vots a la nacional (a la parroquial anaven amb d'Acord), que seria el seu sostre a l'abril, pels 1.690 que va sumar la candidatura demòcrata a la parroquial, també el seu sostre. La diferència seria en aquest cas de 97 vots a favor del PS.

stats