Política 08/10/2019

Els taronges triaran els candidats a cònsols a la capital i a Escaldes

Marsol confirma que l'acord amb SDP està molt "embastat"

J. R. B. / M. R. F.
1 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, reparteix racions d'arròs de muntanya. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaLa cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reconegut aquest dilluns les negociacions amb Liberals i amb Progressistes-SDP per formar un tripartit a la capital i sumar forces davant un PS que va demostrar fortalesa a les darreres eleccions generals. Marsol ha fet servir la paraula "embastades" per referir-se a la situació de les converses, per puntualitzar que ara toca veure si "s'acaba de cosir o es desembasten".

La realitat és que només falta l'aval del partit perquè es faci públic l'acord. El que tampoc ha amagat la cònsol ni el cap de Govern, Xavier Espot, és que pertoca a Demòcrates triar el nom dels dos cònsols a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, encara que en aquesta darrera parròquia les negociacions no estan tan avançades. Espot ha estat prou clar al manifestar que els cònsols "han de ser de DA o afins a Demòcrates", i fins i tot podrien ser d'un altre partit amb la benedicció de DA. El també president del partit ha tornat a repetir el protagonisme dels comitès locals i que seran aquests els que hauran de decidir i tindran la darrera paraula.

Marsol també ha assegurat que les sigles de DA hi seran però no ha volgut pronunciar-se sobre quina fórmula es farà servir perquè "afecta també a altres parròquies", reconeixent d'aquesta manera que aquest pacte es pot repetir en altres territoris, en referència a Ordino i Encamp, encara que no ha volgut dir noms. La cònsol ha detallat que les negociacions amb SDP van començar al juliol i que no han fet falta moltes trobades perquè "l'únic que volem és gent disposada a treballar per la parròquia".

stats