L'A tempteja SDP perquè se sumi a la coalició amb el PS

Després d'una primera trobada "exploratòria" els liberals s'han compromès a plantejar una proposta diferent a l'actual

En un moment en què sembla que tot ja està decidit i que ara  només  queden els noms per acabar de completar el mosaic electoral que tindran els votants el  pròxim 7  d'abril, aquest dimecres  a la tarda  s'ha celebrat una trobada que fonts liberals qualifiquen d'" exploratòria " encara que al final la delegació liberal s' ha   compromès  a presentar una nova proposta a  Progressistes - SDP  perquè s'incorpori  a  la coalició que L'A té amb el  PS  per confeccionar llistes parroquials conjuntes i plantar cara a DA .

Per part d' SDP  han participat Jaume  Bartumeu  i Víctor  Naudi , mentre que la comitiva liberal ha estat integrada pel seu candidat Jordi  Gallardo , Amadeu Rossell, Valentí Martí i  Toti  Garcia . La   reunió s'ha  celebrat a l'oficina política que  Bartumeu  té a l'avinguda Meritxell.

Encara que no ha transcendit molta informació dels detalls de la reunió, l'ARA Andorra ha pogut saber que  SDP  s'ha mostrat disposat a escoltar però amb poc entusiasme d'acceptar una proposta per ampliar l'actual coalició. Des del sector liberal s'ha qualificat aquesta trobada d'exploratòria amb l' objectiu de crear sinergies i copsar els plantejaments de cada formació política de cara a desallotjar els  demòcrates  del poder.

SDP , però, no està pel pacte perquè recorda que la idea  original  de fer llistes transversals va ser dels progressistes i que després van ser apartats pel vet del  PS  i, des d'aquest punt de vista, els progressistes es manifesten decebuts pel que va passar encara que aquest malestar no ha impedit la trobada d'aquesta tarda. Fons liberals han explicat que el líder socialdemòcrata, Pere López, estava assabentat de la reunió i que serà informat del seu contingut, tot i que no ha enviat cap representant a la trobada.

Els liberals han  insistit   en què  des d' SDP  sempre s'ha defensat  mantenir  converses amb tothom, però  els  progressistes   han   matisat  que s'hi refereixen per a després de les eleccions en funció de la composició del nou Consell  General .

Òbviament  no hi ha cap acord tancat i difícilment es podrà tancar un pacte després d'un històric que passa per les males relacions entre els dos partits d'esquerra i, més recentment, la decisió d' L'A  de pactar amb el  PS  i deixar de banda  SDP, que es va sentir traït.

Fonts liberals han volgut remarcar que també veuen complicat incorporar un nou soci a la coalició després del treball que hi ha hagut per aconseguir fer-ho amb el  PS , amb múltiples reunions, un congrés per validar l'acord, i la  pedagogia  que ha  hagut  de fer a les parròquies per "desmuntar" la idea que  és  un pacte antinatural.

Els liberals  creuen  que l' única alternativa real a DA  són ells conjuntament amb el  PS però  una part del partit ha  impulsat  l'encontre d'aquest dijous per enfortir aquesta alternativa, han apuntat fonts de la formació.

Tot sembla indicar que les converses acabaran en una via morta, tot i que L'A ha emplaçat  SDP  a una nova reunió per posar sobre la taula una nova proposta  diferent de la   pactada  amb els socialdemòcrates,  de la qual  SDP  no en vol ni sentir a parlar.

Fonts de l'àmbit polític han interpretat la reunió com una mostra de feblesa de la coalició PS-L'A davant les perspectives electorals. Cap membre dels dos partits ha volgut fer declaracions.