Política 25/03/2019

La terceravia reclama acords clars amb Europa

El número 2 de la candidatura nacional, Joan Carles Camp, exposa els arguments de la formació pel que fa a les relacions amb la Unió Europea

Ara Andorra
2 min
Camp a Sant Cerni de Nagol. / TERCERA VIA

Sant Julià de LòriaSant Cerni de Nagol ha estat l’escenari triat pel candidat nacional de terceravia, Joan Carles Camp, per compartir les seves reflexions sobre com haurien de ser les relacions d’Andorra amb la Unió Europea.

Camp ha manifestat que Andorra està íntimament lligada a la UE, tant per l’enclavament del Principat com per l’acord duaner del 90, “acord que ens va permetre tenir el marge de seguretat que ha portat Andorra als estàndards de qualitat que coneixem”.

“Amb la UE hem de mantenir estretes relacions, basades en els resultats dels estudis d’impacte que ens han de dir com mantenir la prosperitat econòmica i social del país. Tenim l’obligació i la responsabilitat de vetllar pels interessos d’Andorra, i per això proposem un pacte d’Estat i amb els partits, que sigui referendat pels ciutadans.

Camp ha afirmat que s’han de fer acords “que tornin a generar il·lusió entre els nostres conciutadans, superant la incertesa, l’opacitat i la manca d’informació a què ens té acostumat el govern de DA”; cal detectar els nínxols de mercat on Andorra pot ser competitiva per irradiar riquesa i prospetitat als andorrans i als estats veïns.

En aquests moments són plenament vigents l’acord duaner del 90 i els acords assolits el 2003 i 2005. Terceravia proposa aixecar el peu de l’accelerador, analitzar les necessitats que té Andorra. El candidat proposa “revisar la informació esbiaixada que hem rebut els consellers generals i repensar les relacions amb la UE per protegir la prosperitat d’Andorra i de les tres potes en què se sustenta la nostra economia: turisme, sector financer i tabac”.

Majoral i la mobilitat interna sostenible

Josep Majoral, cap de llista de la terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià de Lòria, ha reclamat una mobilitat interna més sostenible, amb una millora del transport públic i l'acabament del vial de la parròquia.

stats