Política 11/12/2019

Terceravia+Independents de la capital aposta per més punts de recollida de brossa i pipicans

El PS proposa plans estratègics per potenciar el comerç i En Comú per Andorra la Vella vol fer millores a la sala de vetlles

M. F.
3 min
El número dos de Terceravia+Independents a Andorra la Vella, Jaume Carrera, amb el númoer 11, Jose Carlos Trillo, comenten la neteja de la parròquia. / M. F.

Andorra la VellaTerceravia+Independents d’Andorra la Vella continua incidint en què la parròquia ha de ser “molt més neta, sostenible i ordenada” i, per aquest motiu, creuen que calen “més punts de recollida d’escombraries” per apropar-los a la ciutadania. També aposten perquè hi hagi més pipicans, “encara que no siguin molt grans”, tal com ha explicat el candidat a cònsol menor de la formació, Jaume Carrera.

“Calen més punts de recollida d’escombraries per ajudar la gent a tenir aquests punts més a prop”, ha remarcat Carrera, afegint que amb la remodelació de certs carrers s’han soterrat contenidors i ara hi ha gent que els té “a 500 metres” i que si la voluntat és que la gent faci una gestió acurada dels residus, “cal apropar aquests serveis”, ha incidit el número dos de Terceravia+Independents. En aquest sentit, si governen es comprometen a analitzar “els punts més fràgils” i també analitzar el contracte de la concessió de la recollida de la brossa, per avaluar si cal “afegir més recollides per part de la concessionària” o bé “potenciar” el servei comunal per a una major neteja dels carrers. També aposten per continuar amb el soterrament dels contenidors ja que és “indubtable que queda més polit”.

Quant a les mascotes, ha destacat que la mesura de ruixar els pixums ha “ajudat” però creu que cal continuar “incidint” ja que no tothom fa aquest gest. A més, creuen que calen més pipicans perquè d’aquesta manera hi hagi “més llocs adequats” perquè els gossos puguin fer les seves necessitats.

Premi per comprar

D'altra banda, la candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents de la capital defensa que “comprar a Andorra la Vella ha de tenir premi”. Així s’ha expressat el candidat a cònsol menor, Sergi González, després de lamentar que avui en dia hi ha "gent va a comprar fora d’Andorra pel dia a dia” i que “hi ha molts llocs de la parròquia on el comerç ho està passant francament malament”. Per tot plegat, des de PS+Independents d’Andorra la Vella es volen elaborar plans estratègics per a cada una de les zones.

Aquests plans es volen impulsar parlant amb els comerciants, però també amb els veïns, per veure com es pot, des del comú, "ajudar a potenciar-ho”. Aquestes taules tripartides servirien per “veure els neguits i inquietuds” de veïns i comerciants. “Volem un comú participatiu, volem escoltar”, ha recordat, per entre tots “buscar les millors solucions”.

I perquè comprar a Andorra la Vella tingui premi, el candidat a cònsol menor socialdemòcrata ha explicat que es proposaran iniciatives que permetin bonificar els clients. Una d’aquestes iniciatives, segons ha exposat, s’integraria en el projecte de digitalització de la parròquia. A través de l’aplicació mòbil es donarien punts als clients en funció del volum de compra i després es podrien bescanviar per bonificacions per a activitats culturals o altres esdeveniments. “Estem ajudant en dues fases: una, a què la gent compri en el nostre comerç, i per l’altra estem potenciant que els ciutadans d’Andorra la Vella facin activitats i gaudeixin d’activitats culturals, artístiques i esportives dins el que organitzem el comú d’Andorra la Vella”, ha explicat.

En el cas concret de la zona de Prada Ramon i Riberaygua i Travesseres, González ha avançat la voluntat, aprofitant l’obertura del passatge Biscariet, de “fer una remodelació perquè sigui també un pol d’entrada” i així atreure el turisme cap al comerç d’aquesta zona.

Sala de vetlles

“Andorra la Vella, com a parròquia i com a capital, ha de tenir la seva pròpia sala de vetlles”. Per a aquest motiu, ha garantit Miquel Canturri, número 3 de la llista d'En Comú per Andorra la Vella, si els ciutadans els fan confiança el proper 15 de desembre, reformaran "la sala actual" i traslladaran l’entrada a l’interior de l’aparcament, "perquè els familiars dels difunts tinguin més intimitat”. I és que, tal com ha exposat Canturri, actualment l’entrada pel carrer Prat de la Creu no afavoreix la tranquil·litat dels ciutadans que han de fer ús de la sala.

A l’interior, es canviarà el terra, el mobiliari, es pintarà i, en general, s’adequarà “als temps actuals”, ha explicat Canturri.

El número 3 de la llista ha recordat que actualment la sala de vetlles d’Andorra la Vella, des que es van tancar les instal·lacions de l’hospital, també la fan servir ciutadans d’Ordino, la Massana i fins i tot alguns d’Escaldes-Engordany. Quan s’obri el nou tanatori nacional, però, s’ha de mantenir aquesta instal·lació de Prat de la Creu, referma la candidatura d’En Comú per Andorra la Vella.

Paral·lelament, la formació també està treballant en un projecte d’ampliació del cementiri, ja que s’està quedant petit.

stats