Política 08/12/2019

Terceravia vol invertir 4 milions d'euros en un aparcament soterrat de 300 places en terreny comunal

El PS vol dinamitzar la joventut escaldenca i UxEE vol connectar-se a la xarxa d'aigua potable de les parròquies veïnes

Carles Alonso
3 min
La candidatura de Terceravia + Independents ha anunciat que l'aparcament del costat del Thyssen, l'han portat a Batllia. / C. A.

Escaldes-EngordanyLa candidatura de Terceravia+Independents d'Escaldes-Engordany que encapçala Jordi Rubia ha presentat aquest diumenge al matí els seus punts del programa electoral referent als aparcaments de la parròquia. En aquest sentit Josep Baliellas ha explicat que la intenció de la seva candidatura, si surten guanyadors dels comicis del proper 15 de desembre, és "fer un aparcament soterrat que doni servei a l'església de Sant Pere Màrtir, a les piscines comunals i a Vivand". Segons Terceravia+Independents "aquest aparcament estaria soterrat sota la plaça Santa Anna, la plaça de l'antiga església, la plaça de l'església i l'aparcament que va comprar el comú".

La candidatura de Terceravia+Independents per Escaldes-Engordany ha reconegut que "hi ha una mancança total d'aparcaments i encara es reduirà més, en un curt període de temps". Segons Baliellas "la majoria d'aparcaments estan en terrenys llogats i a la que els propietaris es decideixin a recuperar els terrenys no quedarà res". "No crec que pugi més de 4 milions d'euros", ha manifestat el candidat sobre el cost d'aquesta infraestructura.

Parlant d'aparcaments, Terceravia+Independents ha informat que "l'aparcament del costat del Thyssen està a Batllia perquè hi ha unes portes que els seus propietaris abans tenien dret a pas i ara no en tenen". Segon el mateix Baliellas, la cònsol "va dir que estava molt contenta quan va comprar l'aparcament i ara està a Batllia".

El PS vol dinamitzar la joventut escaldenca

D'altra banda, la candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents ha presentat al skate parc de Prat del Roure, la seves propostes de joventut. La cap de llista, Rosa Gili, acompanyada per diferents membres de la seva candidatura ha manifestat que el que volen "és combatre que la nostra joventut està massa davant de les pantalles, dels mòbils, de les consoles de joc, moltes vegades perquè els pares treballen durant moltes hores, i el que volem és ampliar les ofertes de cara a aquests joves perquè surtin de casa i se socialitzin més". "Volem ampliar les activitats culturals, l'oferta en general perquè hi hagi activitats per a tots els joves i així es puguin motivar", ha dit Gili.

La proposta de la candidatura que encapçala Gili també passa "per ampliar els horaris d'obertura on els joves puguin estar, com l'espai jove, perquè actualment els llocs de trobada són centres comercials i pensem que potser no són el millor lloc per fer-ho".

"Volem que hi hagi educadors de carrer, ja que creiem que és molt important per dinamitzar aquests joves", i a més poder detectar de manera precoç els problemes que pugui patir aquest col·lectiu. A més, la cap de llista de la candidatura PS+Independents vol tenir contacte directe amb els joves, per així "saber les seves inquietuds i estar a l'escolta de les persones".

UxEE vol connectar-se a la xarxa d’aigua potable amb Andorra la Vella i Encamp

La candidatura d’Unió X Escaldes-Engordany s’ha posat com a objectiu “evitar que es tornin a repetir els episodis de talls de subministrament d’aigua potable a la parròquia”. Per això, tot i les millores que ha realitzat CAPESA a la captació d’aigua de la vall de Madriu s’han de diversificar les fonts que proveeixen d’aigua la parròquia, ha indicat en un comunicat la coalició.

D’aquesta manera, el candidat a cònsol major, Higini Martínez-Illescas, ha assegurat que “la situació ha millorat molt amb els dos nous dipòsits i l’ETAP (Estació de Tractament d’Aigua Potable) que s’està acabant, però tot i això, el 95% de l’aigua depèn de la captació de la vall del Madriu” el que continua sent un risc per l’abastiment, al seu parer. Per aquest motiu “insistim en el fet que s’ha de dur a terme la connexió amb la xarxa d’aigua d’Andorra la Vella i, fins i tot, amb Encamp”. Martínez-Illescas s’ha mostrat molt preocupat per aquesta dependència gairebé exclusiva de la captació de la vall del Madriu, ja que “si mai passés algun succés que contaminés la captació, deixaria la parròquia durant mesos sense aigua potable” i per això ha subratllat “volem ser previsors”.

Altres mesures que es contemplen per garantir l’abastiment d’aigua potable al programa electoral d’UxEE és la recerca de noves captacions d’aigua dins de la parròquia. A més, des de la candidatura treballaran per assolir més representació en el consell d’accionistes de CAPESA on el comú només té dos dels set representants que el conformen.

stats