Política 28/03/2019

Terceravia vol potenciar l'educació sexual i la igualtat

França Riberaygua i Lluís Ferreira proposen que es faci de manera gradual i adaptada a cada nivell escolar

B. N.
1 min
França Riberaygua i Lluís Ferreira aquest dijous a Escaldes-Engordany. / B. N.

Escaldes-EngordanyPotenciar l'educació en la igualtat i la sexual és la proposta en l'àmbit educatiu que han presentat aquest dijous els candidats de tercervavia + Unió Laurediana + Independents a Escaldes-Engordany, França Riberaygua i Lluís Ferreira. Per Riberaygua, "l'educació és fonamental des de la maternal que és quan comences a agafar els hàbits". La clau per la candidata passa per "incentivar la creativitat a banda de l'aprenentatge. En el futur hi haurà feines que ara potser ni sabem que existiran. Per tant els alumnes han de tenir una gran adaptabilitat i han de ser ciutadans responsables en tots els valors".

Riberaygua ha dit que l'educació en els àmbits esmentats ha d'estar pilotada pel Govern i ha posat com exemple les classes d'educació viària que es fan en els tres sistemes. Precisament la presència d'aquests tres sistemes (andorrà, francès i espanyol) ha estat un aspecte que ha destacat la representant de la formació tot recordant la posada en marxa aquest mateix mes, per part de les AMPAs de tres col·legis confessionals (Sagrada Família, Janer i Sant Ermengol) d'uns debats sobre les diferents etapes de desenvolupament sexual dels nens i nenes i tenir a l'abast les eines sobre com actuar, dir o fer en aquest tipus de situacions.

En aquest àmbit, tercevia també vol donar més protagonisme a la Consulta Jove del SAAS. Aquest projecte inicialment es desenvolupava en els Centres d'Atenció Primària (CAP) però els joves es van queixar que hi ha havia poca privacitat.

stats