Política 21/03/2022

Terceravia presenta 23 esmenes a la futura llei d’estacions de muntanya

Una d’elles demana eximir del forfet als usuaris que transitin per camins comunals o per itineraris de gran recorregut, que es troben dintre del domini de l’estació

ARA Andorra
2 min
Una simulació d'un rescat dels bombres a muntanya. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents va entrar divendres 18 de març vint-i-tres esmenes al Projecte de llei d’estacions de muntanya, amb l’objectiu, apunten, de “garantir els drets dels ciutadans, de les empreses i entitats concessionàries i dels Comuns, en ser aquests últims les administracions públiques concedents”.

D’una banda, a través d’una de les esmenes, el grup parlamentari eximeix de posseir el forfet als usuaris que transitin per camins comunals o per itineraris de gran recorregut, que es troben dintre del domini de l’estació de muntanya. Sempre i quan aquests camins no estiguin substituïts per camins alternatius per part de l’estació de muntanya i amb l’autorització de l’autoritat competent i portin aquests al mateix destí que el camí original. “Creiem que l’explotació i ús dels camins comunals i els GR’s no poden ser d’exclusivitat de l’explotador de l’estació de muntanya. El seu ús ha de ser públic i gratuït”, ha remarcat el conseller general de Terceravia encarregat d’efectuar les modificacions al text legal, Oliver Alis.

A més, el grup parlamentari Terceravia, ha efectuat una altra esmena que estipula que la seguretat ha de ser garantida per l’explotador, així com els rescats, sempre i quan les condicions mèdiques, de seguretat i tècniques ho permetin. La formació política també inclou l’obligació que l’explotador hagi de disposar del personal qualificat i del material necessari per desenvolupar aquestes obligacions.

 

“Pensem que la seguretat i els rescats, tot i ser matèries molt properes, s’han de tractar de diferent manera ja que altrament, es podria considerar que els rescats s’hagin de fer amb exclusivitat per part del personal de l’estació. En aquest sentit cal preveure que hi ha rescats que s’hagin de fer en col·laboració amb els serveis públics com són els cossos de seguretat i de salvament (policia i bombers) i l’helicòpter”, ha matisat Oliver Alis.

 

Des del grup parlamentari també demanen que els professionals que treballen a les estacions de muntanya i als serveis d’aquestes siguin qualificats i disposin de manera obligatòria del títol oficial homologat a Andorra, per al desenvolupament de les seves activitats professionals.

Oliver Alís és conseller general de Terceravia.
stats