Política 29/03/2019

Terceravia proposa la creació d'un comitè per encarar el futur del sector financer

Els candidats Josep Pintat i Joan Carles Camp s’han reunit aquest divendres amb l’Associació de Bancs d’Andorra

Ara Andorra
1 min
Els candidats de la terceravia, Josep Pintat i Joan Carles Camp, després de la trobada amb Andorran Banking. / Terceravia

Andorra la VellaEl candidat de terceravia Josep Pintat ha anunciat, després de la trobada amb l’Associació de Bancs d’Andorra, la necessitat de disposar d’una plataforma de treball per encarar els reptes de futur del sector financer. Pintat ha qualificat de “molt important” que aquest comitè estigui integrat per membres del Govern, del Consell General, de l’Autoritat Financera Andorrana, de la Uifand i del sector financer. Aquest serà l’encarregat d’estudiar els canvis legislatius necessaris per dotar el sector financer de més competitivitat en un món global, dins de les millors pràctiques internacionals.

El número u i dos de la terceravia han realitzat una reunió aquest divendres amb l’Andorran Banking, en el marc de la ronda de trobades amb els diferents agents dels sector empresarial i social. Els candidats de la força política han explicat les propostes de terceravia en matèria econòmica i fiscal, i la posició que la formació política prendrà respecte de la Unió Europea. Durant la reunió s’han tractat temes com l’acord monetari amb la Unió Europea o l’entrada d’Andorra en el Fons Monetari Internacional, així com les mesures a prendre per a enfortir el sector. Finalment, Josep Pintat ha valorat positivament la capacitat “d’adaptació del sector bancari als canvis”.

Finalment, Pintat ha assegurat que “és bàsic que el Govern s’anticipi als canvis, i la finalitat d’aquest òrgan és aquesta”. L’objectiu de terceravia “és tocar de peus a terra i no improvitzar dia a dia; si estem preparats tindrem capacitat de reacció”, ha afegit.

stats