Política 07/12/2019

Terceravia embellirà Sant Julià mitjançant projectes participatius

Desperta Laurèdia creu necessari arreglar el passeig del riu i Units pel Canvi defensa un centre de dia per a la gent gran

Ara Andorra
2 min
Els candidats de Terceravia + UL + Independents de Sant Julià de Lòria amb Josep Majoral al capdavant. / TERCERAVIA

Sant Julià de LòriaLa candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià de Lòria té com a objectiu embellir la parròquia i que els lauredians "estimin, cuidin i facin créixer" el poble. El candidat de la formació, Josep Majoral, ha destacat que "cal impulsar projectes participatius per a l'embelliment d'algunes zones de la parròquia amb la col·laboració de les entitats lauredianes".

Per a Majoral "cal tenir en compte les propostes de la ciutadania en espai concrets com la font dels Cóms o la plaça Major". El candidat afegeix que "la neteja i recuperació dels camins que arriben fins als quarts s'han de mantenir ben senyalitzats", un aspecte que suposa un dels objectius del programa.

Per finalitzar, el cap de llista ha afirmat que "Sant Julià ha de ser la porta d'entrada que Andorra es mereix".

Mal estat riu Valira

Desperta Laurèdia considera necessari arreglar el passeig del riu Valira, un espai que creuen que està molt deteriorat, i que podria ser un actiu social important per a la gent de la parròquia. La número 3 de la llista, Sofia Cortesao, ha comentat la manca de seguretat que hi ha en alguns punts, tant per barreres i reixes malmeses com també per la brutícia que s'acumula en alguns punts. Finalment, respecte a la realització de ràfting al riu, Cortesao ha matisat que no són ells qui s'hi oposen, sinó que és FEDA qui no veu viable el projecte.

Centre de dia a Sant Julià

La candidatura d'Units pel Canvi defensa la necessitat de crear un centre de dia per a la gent gran a la parròquia. Així ho ha exposat el candidat número 5, Ruben Coelho, durant la visita que els membres de la candidatura han dut a terme aquesta tarda a la Llar de Lòria. Es tracta d'una mesura que donaria servei als padrins i no caldria que s'haguessin de desplaçar cada dia fora de la parròquia. Aquest servei, a més, es complementaria amb els serveis d'ajuda a domicili per així promocionar l'autonomia de la gent gran i allargar tant com sigui possible l'estada al mateix habitatge.

"La gent gran és un actiu fonamental pel desenvolupament de la parròquia", ha assegurat Coelho i, per tant, "s'han de cuidar promovent aquelles iniciatives perquè es puguin integrar a les activitats del poble". Així doncs, a part del centre de dia i programes que s'orientin a l'embelliment actiu, Units pel Canvi també crearà el consell de la gent gran, amb la voluntat d'escoltar les seves necessitats.

stats