Política 08/04/2019

Terceravia-UL torna a guanyar a Sant Julià

La candidatura de Pintat obté una gran diferència per sobre dels dos rivals

Ara Andorra
2 min
Els resultats de la circumscripció parroquial en les eleccions general del 2015.

Sant Julià de LòriaJosep Pintat ha tornat a imposar la seva proposta a Sant Julià de Lòria amb els seus candidats Josep Majoral i Carine Montaner. Després de la sorpresa de Josep Vila a les comunals de fa quatre anys, terceravia-UL (44,82%) ha tornat a demostrar qui guanya a la parròquia laurediana, i ho ha fet amb autoritat i diferència per sobre de la llista de d'Acord i Demòcrates, que han obtingut un 27% cadascuna. El cartell format pel ministre de Salut, Carles Álvarez i la popular esquiadora Viky Grau no ha estat prou potent per donar un millor resultat als representants de Xavier Espot, ni tampoc els socioliberals Gerard Alís i Joan Fernández han pogut fer ombra a UL, sempre dominant en aquesta parròquia.

Terceravia + Unió Laurediana + Independents rep els dos consellers "amb una gran responsabilitat", ha dit el candidat de la formació Josep Majoral. Des del consell ha anunciat que treballaran perquè infraestructures de la parròquia com el vial de Sant Julià i les rotondes del Punt de Trobada o d'Isidre Valls "siguin una realitat".

"Ens consolidem com a segona força a Sant Julià per davant de Demòcrates", ha declarat el candidat de d'Acord, Gerard Alís, tenint en compte que "el nou projecte s'havia de presentar a la ciutadania". Alís, que considera que la parròquia "és molt conservadora i on UL té molta força", es mostra satisfet perquè "els companys d'altres llistes entraran i tindrem un grup parlamentari més gran". Des de la candidatura apunta que "les expectatives eren positives perquè de manera global es notava la idea de canvi", però que el sistema electoral els ha perjudicat a l'hora d'assolir els objectius.

En la mateixa línia ha parlat el cap de llista de la candidatura parroquial de Demòcrates, Carles Álvarez, afirmant que "amb tres llistes era complicat i els números han sigut prou clars". Consideraven que la candidatura de d'Acord "no ens faria tant mal" i han sortit perjudicats pel "vot útil per donar la volta". S'ha lamentat que la suma de les dues candidatures superi a terceravia, però "la gent ha triat".

stats