Política 08/12/2019

Terceravia+I d'Encamp atraurà visitants xinesos a través de la creació de parcs turístics

PS+I impulsarà el Parc naturals dels Pessons i donaran valor a la vall del Madriu-Perafita-Claror

Ara Andorra
2 min
El número tres de la candidatura de Terceravia+Independents d'Encamp, Àlex Calvo. / TERCERAVIA+I

EncampLa candidatura de Terceravia+Independents a Encamp proposa l'atracció del turisme xinès, "que està creixent un 150% anualment", ha afirmat el número tres de la candidatura, Àlex Calvo aquest diumenge. Ho faran a través de la creació de parcs turístics des del comú, a partir dels quals el turisme xinès "pogués fer una estada a Encamp" i aprofitar la proximitat amb Barcelona o Tolosa per habilitar llançadores des del comú.

Amb l'objectiu d'obrir el comú a la ciutadania, també es comprometen a publicar "les despeses del comú, tant pel que fa a infraestructures, com altres tipus d'inversions", ha afirmat financesEntre les mesures a fer, proposen la política de dèficit zero i inversions comunals per “reactivar turísticament el centre de la vila d’Encamp i potenciar el Pas de la Casa”, localització que aporta un terç del PIB i que “és moltíssim per com de descuidat que està", ha afegit”.

Protecció de la natura

El número set de la candidatura de PS+Independents, Oliver Valero, ha anunciat des del refugi d'Envalira l'impuls del Parc natural dels Pessons com una zona a protegir per a la parròquia i un atractiu per atraure a totes aquelles persones interessades en la natura. "S'hi haurà de restringir l'accés rodat", ha declarat Valero, "entre altres mesures de protecció".

De la mateixa manera creuen que és necessari tornar a posar en valor la vall del Madriu-Perafita-Claror i potenciar la riquesa d'un indret Patrimoni de la Humanitat. Quan estiguin al front del comú, Valero ha afirmat que voldran "impulsar tot el turisme de medi ambient tenint en compte les dues riqueses naturals que tenim a la parròquia".

Els candidats d'En Comú per Encamp a Grau Roig. / DEMÒCRATES

Nova concessió

Des de l'estació de Grau Roig el número dos de la llista d'En Comú per Encamp, Joan Miquel Rascagnères, ha proposat treure una nova concessió perquè gestioni les estacions i segueixi "millorant la qualitat". Rascagnères ha recordat que a Saetde li queden 18 anys de concessió, espai massa curt de temps que podria limitar les inversions de la societat. En aquest sentit, ha anunciat que ja té molt avançat el treball per obrir un concurs públic internacional durant el pròxim mandat "que donaria encara més vida al sector de la neu a la parròquia".

En Comú per Encamp vol rescindir el contracte amb Saetde de manera acordada i "preservant els drets", tant del comú com de la societat. L'oferta guanyadora, que el candidat ha assegurat que "haurà de tenir en compte el passat i el que ha fet Saetde tots aquests anys", podrà obrir una nova concessió a 50 anys vista. En cas que es deixi expirar l'actual concessió i es corri el risc que Saetde deixi d'invertir, "després costarà més trobar un nou concessionari", ha afirmat.

stats