Política 13/12/2017

El termini per votar al consolat a les eleccions del 21D s'amplia dos dies

Els residents catalans podran exercir el dret a vot presencialment del diumenge dia 17 al dijous dia 21

Ara Andorra
1 min
Els residents catalans, aquest divendres al consolat per demanar informació. / M. T.

Andorra la VellaLa Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat dos dies més el vot presencial als consolats i ambaixades. Així doncs, els catalans residents permanents a Andorra (vot CERA) tindran cinc dies per exercir el seu dret a vot, des del diumenge, 17 de desembre, fins al mateix dia de les eleccions, 21 de desembre. Pel que fa al vots emesos per correu a les oficines consulars, el termini també s'allarga fins el dia 20 de desembre.

La JEC ha ampliat el termini per votar des de l'exterior a petició de la candidatura de Junts per Catalunya, "tenint en compte les dificultats que s'han plantejat respecte a la tramitació d'aquest vot en anteriors processos electorals" i "amb la finalitat de facilitar al màxim l'exercici del dret de sufragi d'aquests ciutadans", diu el comunicat oficial. Així mateix, la JEC demana al govern espanyol que prengui "totes les mesures necessàries" perquè els sobres amb els vots dels electors a l'estranger estiguin a disposició de les Juntes Electorals Provincials abans de les 8 hores del diumenge, 24 de desembre.

Cal destacar que l'horari en què els electors podran votar al consolat d'Espanya serà del dia 17 al 20 de 9 a 20 hores i el dia 21, de 9 a 13.30 hores.

stats