Política 19/07/2018

Torres diu que les crítiques de l'oposició al The Cloud són una "estratègia electoral"

El ministre assegura que en cap cas es plantegen dimissions

Ana
2 min
El ministre ha participat a l'Espai Àgora del Serenalla Market de la Massana. / M. T. (ANA)

La MassanaEl ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, considera normal que els partits de l'oposició vulguin demanar responsabilitats polítiques per la decisió de suspendre el projecte de The Cloud per la proximitat amb el període electoral. El ministre ha atribuït les crítiques i les demandes de dimissions a una "estratègia electoral i de desgast al Govern", i ha lamentat que es vulgui titllar el projecte de fracàs sense tenir en compte "tots els projectes que hem fet al llarg dels últims anys i que feia molt de temps que s'esperaven al país".

Creu precisament que el Govern ha tingut responsabilitat política per aturar el projecte, ja que "tenim el convenciment que les coses s'han de fer ben fetes i no es poden malbaratar recursos públics". Per tot plegat, ha assegurat que de cap manera el Govern es planteja dimissions.

Jordi Torres ha confirmat que, tal com ha anunciat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, la voluntat és arranjar els entorns de les parcel·les que de moment romandran buides abans de finals d'any. Així, es construiran les voravies al voltant dels dos terrenys, als quals els vianants podran accedir. Però ha reiterat que en un futur la voluntat és donar un ús a les parcel·les perquè són un actiu molt important per Andorra Telecom per la seva extraordinària ubicació, i que cal que donin beneficis.

Ciutats més sostenibles i més properes a la natura

El ministre ha fet aquestes declaracions en el marc de la celebració del primer Serenalla Market al Prat del Colat de la Massana, que ha comptat amb un Espai Àgora, en què polítics i ciutadans han pogut debatre sobre el model de futur de les ciutats que es vol impulsar. Jordi Torres ha assegurat que les ciutats han de retornar als orígens dels pobles de muntanya, ser més integradores, i estar no només connectades per grans vials sinó també per camins rals i circuits de bicicleta elèctrica com els que s'estan impulsant. També ha parlat de l'aposta per les energies renovables i la necessitat d'apropar més la natura al ciutadà.

De la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, també ha fet èmfasi en la necessitat de mantenir la identitat dels pobles amb una arquitectura integrada a la natura, però alhora potenciar el concepte 'smart city' per ser més eficients i sostenibles, sense oblidar que "el centre són les persones i la seva identitat".

En l'acte també hi ha participat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que ha afirmat que els polítics municipals, més enllà de resoldre les qüestions del dia a dia i fer front a les crisis o als canvis poblacionals, han de trobar temps per imaginar les ciutats a deu anys vista i traçar estratègies per poder-les transformar.

stats