Política 28/12/2018

Torres defensa una concessió a Saetde de 50 anys

El cònsol major afirma que la fórmula d'un concurs públic pels terrenys de Concòrdia es troba "en una fase embrionària"

T. Navarro
1 min
Vista general de la zona on Saetde té previst fer el nou accés, amb els dos telecadires del Pla de les Pedres visibles a la part superior dreta. / M. T.

Andorra la VellaEls desacords de l’acord d’intencions entre Saetde i el comú d’Encamp pels terrenys de Concòrdia podrien acabar amb un concurs públic. Així ho ha explicat el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, en declaracions a l’ANA, on ha expressat que l’acord es troba “en una fase molt embrionària”, després que els serveis jurídics de les dues parts ho analitzessin i s’iniciessin les primeres converses. Un concurs que tirarà endavant si “totes les parts ens posem d’acord”.

Amb el nou concurs s’hauria trobat una forma legal perquè la corporació pugui augmentar el termini de concessió dels terrenys “com a mínim 50 anys més”, donat que la concessió per a Saetde a les pistes d’esquí acaba en dinou anys, un temps insuficient perquè l’empresa pugui engegar les inversions que es demanen des de comú, que inclouen la construcció de diversos edificis. “Un teleesquí el pots amortitzar en deu o vint anys, però per un edifici en necessites com a mínim 50”, ha aclarit el cònsol.

Amb tot, Saetde accepta el concurs públic per allargar el termini de la concessió si al plec de bases figuren algunes garanties, donat que, al tenir publicitat i concurrència, pot ser que el guanyador sigui una altra empresa. Per aquest motiu, en les primeres converses s’ha establit que quedaran establerts els diners que deixaran de guanyar en perdre la concessió, així com el valor de les inversions que ja ha fet sobre els terrenys. Un cost que haurà d’abonar a Saetde la nova empresa que exploti els terrenys i amb el qual el comú d'Encamp també ha d'estar d'acord.

stats