Política 05/06/2017

Torres deixa la porta oberta a realitzar una possible reunió amb Nevasa

El ministre també ha volgut recordar que el 2009 ja es va proposar la dissolució de Grandvalira, però finalment es va arribar a un acord

1 min
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la misa de la Diada de Sant Romà. / M.M. (ANA)

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, no descarta que el Govern realitzi una reunió o algun moviment semblant amb Nevasa per intentar reconduir la situació actual. “El Govern no és l’actor principal, però si mai hem de fer algun pas estem en plena disposició de fer-ho”. Però abans de prendre aquesta decisió, el ministre també ha expressat que primer volen esperar que Viladomat torni i pugui explicar les raons que l'han dut a prendre la decisió actual. Torres ha recordat novament que el Govern no vol que s’arribi a l’extrem proposat per Viladomat i personalment desitja “que la dissolució no es produeixi” i espera “que la situació es pugui reconduir”.

Pel que fa a la denominació d’interès nacional de les obres de la plataforma de Soldeu, el ministre indica que el Comú de Canillo ho va demanar i el Govern, després d’analitzar-ho, ho va concedir. Jordi Torres també ha volgut recordar que el 2009 ja es va proposar la dissolució de Grandvalira, però aquella vegada es va arribar a un acord que va satisfer tant Saetde com Ensisa, societats que conformen Nevasa. “Cal fer una mica d’històric per saber d’on venen alguns dels neguits actuals”, ha deixat anar Torres. Tot plegat ho ha explicat abans d’entrar a l’església romànica de Sant Romà de Vila, a la parròquia d’Encamp, on aquest dilluns s’ha celebrat la Diada de Sant Romà.

stats