Política 24/09/2018

Torres reconeix que la promesa de traslladar RTVA a Radio Andorra era "inassumible"

El ministre assegura que la decisió de portar-hi el ministeri Exteriors és definitiva però que es mantindrà una planta per fer el museu sobre la història de l'emissora

Ana
2 min
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, durant la inauguració del camí escolar d'Escaldes. / C.G. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl Govern tanca la porta definitivament a traslladar Andorra Televisió a l'edifici històric de Radio Andorra, i la obre de bat a bat perquè hi aculli les dependències del ministeri d'Exteriors. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha plantejat que la idea original del Govern "era complir amb el programa electoral" i portar la televisió pública a Radio Andorra. Però, un cop es van posar a treballar amb el projecte, es van trobar amb l'escull que calia construir un edifici annexe, "el cost del qual era molt important", així com fer inversions en instal·lacions tècniques que, sumat tot plegat, feien que aquest trasllat tingués un cost "inassumible". El ministre ha defensat la decisió de traslladar-hi Exteriors i, de fet, ha assegurat que ja és "definitiu".

El ministre ha explicat que ja es treballa en la redacció del projecte per poder licitar les obres a finals d'any, de manera que els treballs es puguin desenvolupar durant el 2019 i el 2020. Així mateix, ha garantit que a la primera planta es mantindrà "exclusivament" per al projecte de fer un museu sobre la història de Radio Andorra.

Així mateix, el titular de la cartera d'Ordenament Territorial ha assegurat que s'han posat en contacte amb el comú d'Encamp i que, tot i que "els hagués agradat que s'hagués complert amb el que s'havia dit", estan "contents" amb la idea que s'hi posi un ministeri.

Amb tot, ha recordat que el Partit Socialdemòcrata ha entrat una pregunta per a la sessió del Consell General de la setmana vinent i que serà "a l'hemicicle on es donaran les explicacions pertinents" sobre tot aquest nou projecte.

En un altre ordre de coses, i en relació a l'heliport nacional a Tresoles, Torres ha assegurat aquest dilluns durant la inauguració del camí escolar d'Escaldes, que no hi ha novetats i que segueixen a l'espera de l'informe definitiu dels experts francesos que van visitar el país fa dues setmanes. Finalment, i responent a les crítiques de Socialdemocràcia i Progrés per tot el que el Govern ha destinat en el projecte de l'heliport, els ha recordat que "no són diners gastats, sinó invertits".

stats