Política 16/01/2019

Els tràmits de fins a 50 euros seran gratuïts aquesta setmana per l'avaria informàtica al Govern

Els horaris d'atenció al públic s'amplien dijous fins a les 18 hores i divendres fins a les 16.30

M. Fernández / B. Noya
2 min
Una imatge d'arxiu de Tràmits. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEls afectats per l’avaria a un servidor que ha afectat, essencialment, el Servei de Tràmits del Govern i que hagin entrat la documentació escaient igualment o aquells que la tramitin aquest dijous o divendres es veuran beneficiats amb la gratuïtat d’aquests tràmits fins a 50 euros o amb un descompte per aquesta mateixa quantitat si la tramitació és molt més costosa. A més a més, els horaris d’atenció al públic d’aquests dos dies finals de setmana s’ampliaran i el dijous serà fins a les 18 hores i el divendres fins a les 16.30. Aquestes són les mesures que ha decidit l’executiu arran d’aquesta incidència informàtica.

Tal com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, l’avaria s’ha produït en un servidor que dona servei a Tràmits que si bé no ha estat l’únic departament afectat de l’administració sí que ha estat el que s’ha vist més perjudicat. Aquesta avaria, segons Cinca, ha estat “localitzada i analitzada” i s’ha optat per reconstruir aquest servidor, que s’espera que aquest dijous pugui estar totalment operatiu i donant, per tant, el servei correctament. Tal com s’ha esmentat, s’han vist perjudicats altres departaments i així, a la duana no s’han pogut fer les declaracions d’exportació simplificades (una afectació d’unes 225 en els tres dies) i tampoc s’han pogut tramitar les declaracions en línia de l’Agència Tributària, mentre que en els presencials no hi ha hagut cap problema. A més, hi ha hagut afectacions a Immigració.

Cinca ha explicat que al llarg d’aquests tres dies d’avaria a Tràmits, s’ha demanat a la gent que s’hi havia desplaçat si volia deixar la documentació i que se’ls avisés quan la tramitació s’hagués efectuat. Ara, per “pal·liar” el perjudici de temps que han perdut, se’ls aplicarà el descompte o la gratuïtat exposada. L’ampliació dels horaris, tal com ha concretat Cinca, es pren amb la previsió que l’afluència serà a Tràmits superior arran de la incidència. El ministre portaveu també ha concretat que no hi ha hagut cap pèrdua d'informació arran de l'avaria.

stats