Política 12/12/2019

Un transport públic parroquial a Canillo de qualitat, l'aposta d'Objectiu Comú

Demòcrates defensa que els joves han d'implicar-se "per començar a liderar la gestió comunal"

Ara Andorra
2 min
Els candidats d'Objectiu Comú en una parada d'autobús a Canillo. / OBJECTIU COMÚ

Andorra la VellaCarles Juan, candidat numero set de la llista d'Objectiu Comú, acompanyat de Vanessa Torres, Nahami Aleix i Dolors Cabot, ha parlat d'un dels temes socials que porta a programar la formació alternativa canillenca i sobre el que la gent de la parròquia en parla sovint, per la seva inexistència actual, referint-se a un transport públic parroquial. Juan ha volgut deixar clar que, "tal com diu al nostre programa, un transport públic parroquial tot l'any, que arribi a tots els pobles de la parròquia, amb uns horaris amplis i un sistema d'abonament a preus ajustats per als residents a Canillo és una necessitat urgent."

Així, la proposta de la candidatura aposta per "posar en marxa aquest servei comunal, per garantir que tothom té accés públic al seu lloc de residència i alhora fer-lo compatible amb donar servei escolar en els horaris de desplaçament dels infants a l'escola. Aquest servei, sistematitzat de forma ordenada i racional, ha de permetre també treure cotxes de les carreteres i carrers, amb la consegüent millora de l'aire respirable i la contribució a fer de Canillo una parròquia sostenible i respectuosa amb el medi ambient."

El candidat ha volgut tancar la seva explicació recordant que a diferència de la candidatura demòcrata, "que considera aquest servei de transport per tot l'any una despesa cara, la nostra candidatura proposa estalviar en altres coses menys necessàries i dedicar els recursos a accions socials com aquesta. A Objectiu Comú ens interessa la gent i el seu benestar, i voler estalviar diners reduint serveis com proposa Demòcrates, no és fer política social".

Relleu generacional

Anna Palmitjavila i Laura Riba, número 6 i 9 de la llista de Demòcrates+Independents de Canillo, defensen "un relleu generacional", ja que els joves de la parròquia han d'implicar-se "per començar a liderar la gestió comunal". El jovent són el futur de Canillo, ha declarat Riba, qui ha indicat que si guanyen, crearan una comissió interna dins el comú "per atendre totes les seves demandes i necessitats". També ha explicat que promouran la col·laboració entre les comissions de festes de la parròquia i que, si cal, dotaran "de més pressupost les festes majors de la parròquia perquè atreguin el màxim de públic". En aquest sentit, les dues candidates han avançat que donaran facilitats econòmiques als joves emprenedors perquè s'instaurin a la parròquia, amb mesures com l'exempció del pagament de la taxa de radiació del negoci els primers dos anys, i l'opció de fraccionar el pagament de la resta de taxes.

Per la seva part, Palmitjavila ha garantit que es donarà més protagonisme al Punt Jove. A més, es vol crear una "entitat esportiva multidisciplinària" perquè el jovent pugui practicar diferents modalitats esportives, com també dotar d'ajuts als clubs de la parròquia. Finalment, també ha declarat la voluntat de fer, a l'inici del curs, una trobada amb tots els clubs per donar a conèixer als canillencs l'oferta esportiva existent.

stats