Política 09/04/2022

Trenta farmàcies presenten un recurs contra el Reglament sobre la publicitat dels medicaments

Consideren que es vulnera la llibertat d'empresa i la llibertat d'expressió, comunicació i informació

ARXIU ANA
2 min
Una farmàcia del Principat.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 10 d'abril de 2012, va ser notícia...

Un total de trenta farmàcies han presentat aquest dimarts un recurs al Govern contra el decret d'aprovació del Reglament pel qual es regula la publicitat de medicaments destinada al públic. Els farmacèutics demanen que es derogui el reglament perquè consideren que estableix unes limitacions i prohibicions que no es contemplen a la Llei general de sanitat, i que vulnera la llibertat d'empresa i la llibertat d'expressió, comunicació i informació. 

Una mica més de la meitat dels farmacèutics col·legiats a Andorra han presentat un recurs contra el Reglament que el Govern ha elaborat per regular la publicitat dels medicaments a les pàgines web i que va ser aprovat el passat 15 de març.

Els professionals consideren que el text tracta matèries que haurien de ser desenvolupades a partir d'una llei i no d'un reglament, perquè l'objectiu d'un reglament és ajudar en l'aplicació d'una llei però en cap cas innovar. És el cas del règim sancionador que introdueix el Reglament i que en canvi hauria d'estar contemplat en una llei.

D'altra banda, el recurs al qual ha tingut accés l'ANA al·lega que el Reglament vulnera el dret a la llibertat d'expressió, de comunicació i d'informació, així com el dret a la llibertat d'empresa. 

El recurs també argumenta que el Reglament estableix diverses prohibicions que en el seu conjunt impedeixen fer publicitat de cap medicament o producte sanitari. En aquest sentit, consideren que això atempta a l'art del farmacèutic o fins i tot a la mateixa autorització sanitària del medicament. A més, com que es prohibeix fer comparació de medicaments i productes, els farmacèutics consideren que això atempta fins i tot contra el Reglament que regula la substitució dels medicaments per genèrics.

Per tot plegat, les farmàcies demanen que es derogui el Reglament i se'l deixi sense efecte, i que mentre no es resolgui el recurs, se suspengui cautelarment.

stats