Política 11/02/2020

Trenta professionals internacionals participaran en l'11è congrés de turisme de neu

El Centre de congressos de la capital acollirà els debats els dies 11 i 12 de març

Ara Andorra
2 min
La presentació a Madrid del Congrés mundial de turisme de neu i muntanya. / SFG

Andorra la VellaUna trentena de ponents internacionals debatran sobre innovació i sostenibilitat en el sector turístic en l’11a edició del Congrés mundial de turisme de neu i muntanya que tindrà lloc els dies 11 i 12 de març, al Centre de congressos d’Andorra la Vella. Així ho han anunciat aquest dimarts a la seu de l’Organització Mundial del Turisme a Madrid, on ha participat la ministra de Turisme, Verònica Canals; el director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler, i el cònsol major de Canillo, Francesc Camp.

El congrés espera superar la xifra dels 400 assistents de l’any anterior i es dividirà en quatre àrees: la primera estarà dedicada a les solucions tecnològiques innovadores per al turisme sostenible, la segona posarà el focus en la vinculació del consum sostenible amb els recursos i productes locals, i la tercera farà referència al turisme inclusiu i al repte de l’accessibilitat del turisme de muntanya. Finalment, en la quarta i última sessió es posaran de relleu casos d’èxit en aquest àmbit.

“La integració de les noves tecnologies i la contribució al desenvolupament sostenible són dues peces clau per al sector turístic. Per això, aquest any, el congrés tractarà de posar en comú les perspectives dels professionals davant d’aquests reptes i ens permetrà conèixer els diferents models que empreses i entitats d’arreu del món estan portant a terme”, ha destacat Verònica Canals durant la seva intervenció.

Canals ha ressaltat també la implicació d’Andorra en l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides indicant que "des de l’any passat el Principat està impulsant noves polítiques, mesures i iniciatives per a promoure i contribuir als 17 ODS".

Així mateix, el director executiu de la OMT, Manuel Butler, ha destacat l’encert del lema de l’11è congrés: “La sostenibilitat és fonamental perquè el turisme sigui compatible amb el fràgil entorn de les zones de muntanya, alhora que aporti beneficis i oportunitats a les comunitats, la qual cosa confereix un paper clau a la innovació per a harmonitzar aquests objectius.”

stats