Política 26/09/2018

Ubach mostra la voluntat d’Andorra de treballar per als objectius de l’Agenda 2030 durant la Cimera Iberoamericana

La ministra s'ha referit al medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic com una de les estratègies prioritàries

Ara Andorra
2 min
Maria Ubach, aquest dimecres en l'esmorzar de treball dels ministres iberoamericans. / SFG

Andorra la VellaLa ministra d'Exteriors d'Andorra ha afirmat davant els seus homòlegs iberoamericans la voluntat d'Andorra de promoure els objectius de l'Agenda 2030 a través de polítiques d’innovació. Maria Ubach ha participat en l'esmorzar de treball dels ministres iberoamericans que s'ha dut a terme aquest dimecres en el marc de la 73a assemblea general de les Nacions Unides. La reunió, que ha aplegat els titulars d'Exteriors dels 22 països de la comunitat, ha servit per preparar els temes de discussió de la pròxima Cimera de caps d'Estat i de Govern que tindrà lloc a La Antigua Guatemala el pròxim mes de novembre, sota el lema 'Una Iberoamèrica prospera, inclusiva i sostenible'.

En la seva intervenció, Maria Ubach ha afirmat que el fet que Guatemala, durant el seu mandat de la Cimera, hagi vinculat els reptes de la inclusió, prosperitat i sostenibilitat amb l'Agenda 2030 és una oportunitat per a Andorra de donar continuïtat a aquest treball i impulsar a Iberoamèrica la innovació i la seva aplicació transversal als Objectius de Desenvolupament Sostenible i que aquest serà l'enfocament que Andorra vol treballar de cara al 2020.

Ubach s'ha referit al medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic com una de les estratègies prioritàries d'Andorra i un pilar bàsic de l'Agenda 2030. En aquest sentit ha manifestat que el Principat considera indispensable que aquest tema ocupi un lloc prioritari el proper Pla quadriennal de la cooperació iberoamericana, que s’adoptarà per part de la comunitat per al 2019-2022.

La ministra també ha confirmat la voluntat d'Andorra d'integrar-se al Programa iberoamericà sobre els drets de les persones amb discapacitat, amb l'expectativa que aquest programa reforci un dels reptes existents pel que fa a la igualtat d'oportunitats i la protecció dels col·lectius més vulnerables.

Ubach ha felicitat l'organització de Guatemala a la Secretària Pro Tempore i ha confirmat la presència del cap de Govern el pròxim 16 de novembre a La Antigua, per assolir el mandat de la Cimera si tots els països de la comunitat aproven la candidatura d'Andorra.

Reunió d’alt nivell sobre la Declaració Universal dels Drets Humans

D'altra banda, Maria Ubach ha afirmat que per a Andorra l’educació és una eina imprescindible per a la defensa dels drets humans i ha exposat les polítiques aplicades en aquest àmbit per tal que infants i joves rebin una educació de qualitat en la qual es formin als ciutadans per lluitar contra els estereotips, l’acceptació de la diferència i el compromís en les relacions entre homes i dones per a la igualtat de gènere.

La ministra d’Exteriors ha intervingut aquest dimecres en la reunió d’alt nivell sobre la Declaració Universal dels Drets Humans com a eina de prevenció per a l’assoliment de la pau i el desenvolupament sostenible. La reunió, organitzada per part de l’Alt Comissionat sobre els Drets Humans de les Nacions Unides, ha comptat amb la presència del secretari general, António Guterres.

stats