Política 28/01/2019

Ubach referma el compromís d'Andorra amb els valors del Consell d'Europa

Durant la seva estada a Estrasburg, la titular d'Exteriors ha signat el protocol d'esmena al conveni per a la protecció de dades de caràcter personal

Agència ANA
2 min
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva trobada amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland. / SFG

Andorra la VellaLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha visitat aquest dilluns la seu del Consell d’Europa, a Estrasburg, on ha mantingut diverses reunions amb els representants de la institució i ha signat el protocol d'esmena al conveni per a la protecció de dades de caràcter personal del Consell d'Europa, que modernitza el conveni i el protocol del Consell d'Europa en aquesta matèria del qual Andorra n'és part des del 2008. L'esmena té en compte la protecció de la vida privada derivada de la utilització de les noves tecnologies de la informació, i de la globalització del tractament de fluxos de les dades de caràcter personal.

Durant la visita a Estrasburg, la ministra s’ha reunit amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, i ha refermat el compromís d’Andorra amb els principis i valors universals promoguts pel Consell d’Europa. En la reunió han destacat la necessitat de seguir cooperant per defensar els valors del multilateralisme i fer front comú davant dels reptes actuals de la societat europea. Així mateix, en la trobada han tractat la situació institucional i financera al Consell d’Europa, les prioritats de política exterior d’Andorra i qüestions d’interès com l’educació en matèria de competències per a una ciutadania democràtica, la igualtat de gènere i la lluita contra la violència envers les dones, tal com han informat des de l'executiu a través d'un comunicat.

La ministra també s’ha reunit amb la presidenta de l’assemblea parlamentària del Consell Europa, Liliane Maury Pasquier, qui ha valorat de manera "molt positiva" el treball de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. A més, ha compartit amb la ministra la campanya '#PasDansMonParliement' llançada per denunciar les situacions d’assetjament que pateixen les dones que treballen en l’àmbit parlamentari.

stats