Política 26/03/2019

Montaner proposa revisar el sistema de pensions i vetllar pel benestar de la gent gran

Un estudi de la CASS ha advertit que les reserves s'esgotaran a partir del 2024

Marc R. Fort
2 min
La consellera general d’Unió Laurediana, Carine Montaner Raynaud i Josep Majoral Obiols, conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana. / M. R. F.

Sant Julià de LòriaLa número dos de la llista territorial de terceravia + Unió Laurediana, Carine Montaner, ha posat sobre la taula aquest dimarts propostes destinades especialment al benestar de la gent gran. “La salut és el més important que té l'ésser humà i s’ha de fer molta prevenció”, ha dit en declaracions als mitjans. Montaner ha explicat, en primer lloc, que “cal revisar tot el sistema de pensions, ja que la CASS ha advertit que s’esgotaran a partir del 2024, per tant, s’ha de treballar perquè sigui sostenible en el temps i s’han de garantir pensions dignes”. Ha recordat també que “en la darrera legislatura vam reclamar un pacte d’estat sobre el sistema de pensions que mai es va materialitzar”.

Un altre dels objectius claus de la formació és la creació d’un programa anticaiguda i antifragilitat que comportaria el reemborsament total de la salut visual. La vista, segons ha dit la candidata, “és la causant de molts accidents que pateix la gent gran i que es podrien evitar”. A banda, aquest programa també cobriria les necessitats de les persones diabètiques i la totalitat dels serveis de podologia per evitar el risc de gangrenes. “Volem també que la gent gran tingui la possibilitat de disposar d’un programa d’exercicis, tant mentals com físics”, ha afegit Montaner.

La candidata de terceravia + Unió Laurediana, que es descriu a ella mateixa com “una laurediana de tot cor”, ha emfatitzat la necessitat de construir pisos tutelats per la gent gran a Sant Julià de Lòria. Ha posat com a exemple l’hotel Pol, el qual “hagués estat una opció excel·lent per adaptar-lo a aquest tipus d’habitatges, ja que es troba en un lloc proper a tots als serveis que tota persona requereix”.

El programa electoral de la formació està format per més de 100 punts destinats únicament al benestar de la societat. Montaner ha conclòs recalcant que "hem trigat gairebé quatre anys a pensar tot un seguit de propostes pensades a millorar el dia a dia de tots".

stats