Política 20/04/2016

La Universitat de les Valls es tanca

El Govern pren la decisió en detectar un seguit de mancances

Ana
2 min
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover

Andorra la VellaDesprés que el passat mes d'agost l'Executiu decidís revocar l'oficialitat del Màster en Odontologia de la Universitat de les Valls s'han anat constatant un seguit de mancances en relació a l'estipulat en la memòria d'activitat que ha portat el Govern a prendre la decisió d'iniciar el procediment per al tancament d'aquesta Universitat.

Tal com ha comentat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, es tracta d'un procediment "complex" i que es fa seguint la llei per a la creació d'aquest centre, en què s'estipula com s'ha de procedir per al tancament. Així, un primer pas és l'aprovació del decret d'aturada temporal de l'activitat de la Universitat de les Valls i de manera paral·lela s'impulsa un projecte de llei per revocar la universitat, que es tramitarà d'urgència. A més, el ministre ha fet arribar al Consell General un informe en què s'exposen els arguments per a l'aprovació de l'esmentat decret i també ha demanat comparèixer davant la comissió legislativa per donar les explicacions "pertinents" sobre aquesta decisió.

El ministre ha concretat que des del passat mes d'agost, i arran de les converses iniciades amb els responsables d'aquest centre, s'han anat constatant un seguit de "mancances". Així, ha explicat que entre les informacions que se'ls va demanar hi havia la ubicació de les formacions, quines es volien desenvolupar, el pla estratègic de futur i com les titulacions s'emmarcaven a la memòria d'activitat que es va presentar per iniciar l'activitat. Vist que tots aquests documents no s'adeien amb la memòria presentada, s'ha decidit el tancament de l'activitat de la universitat, que pot continuar oferint, però, titulacions com a centre privat.

Titulacions d'FP

D'altra banda, el Consell de Ministres d'aquest dimecres ha aprovat el reglament d'ordenació de les titulacions estatals de formació professional que estableix els mecanismes per a la creació dels títols de formació professional i també per a l'aprovació dels plans d'estudi. Jover ha destacat que els objectius principals són "continuar reforçant la formació professional" i que el decret permet que hi hagi iniciatives privades que també desenvolupin titulacions de formació professional.

stats