Política 20/11/2018

L'Uruguai, peça clau en el rentat de diners d'Odebrecht

El promotor va ser el germà de l'expresident José María Sanguinetti

Ara Andorra
1 min
La constructora Odebrecht.

MontevideoLa fiscalia suïssa i andorrana estan convençudes que l'Uruguai va jugar un paper important en el rentat de diners provinents d'Odebrecht. D'acord amb les seves investigacions, qui va ser el promotor d'això va ser el germà de l'expresident uruguaià José María Sanguinetti, informa America Noticias.

L'Uruguai no té proves de la corrupció d'Odebrecht, però hauria servit com a nexe per al pagament de milionàries comissions al Brasil, l'Argentina i també a l'Uruguai.

Per a la fiscalia suïssa, el sistema bancari de l'Uruguai i societats 'offshores' instal·lades al país sud-americà van ser utilitzades per a la transferència de milions de dòlars i per a això es van servir més de tres entitats financeres d'origen suís que operen en aquest país.

Entre elles BPA, dirigit en aquest moments per Andrés Sanguinetti, àlies Betingo, germà de l'expresident José María Sanguinetti, a qui la policia del Principat qualifica com a "clau", ja que hauria estat qui va dur a terme el primer contacte entre Odebrecht i el banc d'Andorra.

Així com Sanguinetti, altres 29 persones estan sent processades i a l'espera de ser extraditades a Andorra.

D'aquesta investigació, que examina la constructora brasilera entre 2008 i 2015, s'extreu que uns 15 milions de dòlars que van passar per diferents comptes haurien estat utilitzats per pagar els suborns a funcionaris d'alt nivell al Perú.

stats