Política 12/03/2019

L'USdA portarà a Europa les "amenaces i coaccions" a sindicalistes

Des del sindicat posen en relleu que “no és la primera vegada que el govern de DA menysprea l’opinió dels sindicats de l’administració”

ARA Andorra
2 min
La minsitra Eva Descarrega rebent els representants sindicals. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaLa Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha anunciat a través d’un comunicat la seva intenció de denunciar a la confederació europea de sindicats (CES) “les coaccions i amenaces” de què, diuen, ha estat objecte el president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita. Des de l’USdA lamenten que “no és la primera vegada que el govern de Demòcrates vulnera els drets sindicals de tots els treballadors de la funció pública” i un cop es denunciï a la CES els fets ocorreguts es demanarà també que “s’elevi a la carta social europea”.

Cal destacar que Anguita ha denunciat que la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, el va convocar per recriminar-li certes manifestacions sobre les privatitzacions que es preveuen a l’administració i també sobre certs concursos, com el que ha de servir per cobrir una plaça a protocol.

Des de l’USdA lamenten que “no és la primera vegada que el govern de DA menysprea l’opinió dels sindicats de l’administració”, i posen com a exemple el fet que s’hagi tirat endavant la Llei de la Funció Pública “sense consens ni diàleg, sense aportar cap informe econòmic que garanteixi la seva sostenibilitat, ni a la comissió consultiva ni al Consell General”. “I després ens volen fer creure que la gent compta”, etziben en el mateix escrit. Titllen l’actuació de l’executiu de pròpia “de l’edat medieval” més que no pas d’una democràcia. També qualifiquen “d’acudit i dels dolents” que la ministra, sent una funcionària en excedència, qüestioni la politització d’un sindicalista. “El pròxim pas quin serà el garrot vil o la foguera com a la caça de bruixes?”, es demanen i qualifiquen de “vergonyós i innoble una actuació de tal magnitud en els nostres temps”.

Des de la Unió Sindical d’Andorra demanen al Govern que es disculpi per una “nefasta actuació” i reclamen un “canvi radical en la manera de fer i de comportar-se”.

stats