Política07/12/2019

UxEE vol potenciar el turisme a la vall del Madriu-Perafita-Claror amb una casa de guies

Terceravia unirà el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume

Ara Andorra

Escaldes-EngordanyLa candidatura d’Unió per Escaldes-Engordany (UxEE) ha presentat aquest dissabte els punts del programa referents al turisme des de la vall del Madriu. La coalició que encapçala Higini Martínez-Illescas considera que “és una vall oblidada i que cal aprofitar molt més del que s’està fent fins ara”, ha assegurat Jordi Moreno, número 2 de la candidatura.

Una de les propostes incloses al programa d'UxEE per potenciar el turisme a la vall és “la instal·lació d’una casa de guies mòbil de fusta que s’integri en el paisatge i que ubicaríem just a l’inici del camí d’accés”, ha explicat Moreno. Aquesta seria una solució provisional mentre es negocia amb els propietaris d’una de les bordes situades a tocar del corriol d’accés per reformar-la i construir una casa de guies de l’estil com les que hi ha als Alps francesos.

Cargando
No hay anuncios

Per tal de donar la millor informació possible sobre la vall del Madriu-Perafita-Claror, segons UxEE, “els guies estarien especialitzats 100% en l’entorn, cosa que permetria donar una informació molt completa i recomanar recorreguts segons l’edat i la forma física dels visitants”. A més, UxEE crearà “el Centre d’Interpretació de la vall del Madriu-Perafita-Claror al bell mig de la parròquia per donar-la a conèixer entre els visitants i turistes”.

Terceravia unirà el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume

La candidatura de Terceravia+Independents a Escaldes-Engordany ha anunciat que “tirarà endavant el pla d’unir el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume”. Segons el candidat número 3 de la llista, Pau Tizón, aquesta unió es faria "a través d’un pla especial i d’aquesta manera el que permetria és descongestionar de cotxes en el moment d’entrada i sortida de les escoles i alleugerir el trànsit”.

Cargando
No hay anuncios

Un altre motiu d’aquesta proposta, segons ha explicat Tizón, és donar una altra entrada al poble d’Engordany. “Ara només hi ha una i a més els dies que neva la pujada és perillosa a l’avinguda Sant Jaume. En no tocar el sol, o la neu es treu de seguida o es congela i això és un perill per a tothom: vianants, cotxes i per a la gent de les escoles. En definitiva és una solució als problemes dels habitants d’Engordany”.

El PS + Independents avaluarà l'accessibilitat dels carrers

La candidatura de Partit Socialdemòcrata(PS)+Independents d’Escaldes-Engordany s’ha compromès a fer "un estudi de l’accessibilitat de la parròquia, des del punt de vista de l’accessibilitat universal, és a dir, per a totes les persones", segons ha indicat Antoni Fernández, candidat número 9 de la llista. El socialdemòcrata ha exposat que “tota la gent pot tenir problemes diversos en la seva vida a l’hora de moure’s” i, és per aquest motiu que “pensem no només en persones amb discapacitat sensorial, motriu o cognitiva, sinó també amb gent gran, dones embarassades,...”.

Cargando
No hay anuncios

Així, la idea de la candidatura que encapçala Rosa Gili és "avaluar els carrers, espais i establiments públics per aplicar les mesures pertinents i millorar-ho en cas que sigui necessari”, segons ha indicat Fernández, que ha volgut afegir “definitivament, tenim problemes bastant greus d’accessibilitat a la nostra parròquia i no només d’accessibilitat, sinó també de seguretat”. En aquest punt, el candidat número 9 de la llista socialdemòcrata ha assenyalat que "tenim voreres molt estretes i amb pilones metàl·liques que impedeixen el trànsit de les persones amb normalitat”.