Política 07/12/2019

UxEE vol potenciar el turisme a la vall del Madriu-Perafita-Claror amb una casa de guies

Terceravia unirà el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume

Ara Andorra
3 min
UxEE ha presentat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror els seus punts del programa electoral referents al turisme. / UxEE

Escaldes-EngordanyLa candidatura d’Unió per Escaldes-Engordany (UxEE) ha presentat aquest dissabte els punts del programa referents al turisme des de la vall del Madriu. La coalició que encapçala Higini Martínez-Illescas considera que “és una vall oblidada i que cal aprofitar molt més del que s’està fent fins ara”, ha assegurat Jordi Moreno, número 2 de la candidatura.

Una de les propostes incloses al programa d'UxEE per potenciar el turisme a la vall és “la instal·lació d’una casa de guies mòbil de fusta que s’integri en el paisatge i que ubicaríem just a l’inici del camí d’accés”, ha explicat Moreno. Aquesta seria una solució provisional mentre es negocia amb els propietaris d’una de les bordes situades a tocar del corriol d’accés per reformar-la i construir una casa de guies de l’estil com les que hi ha als Alps francesos.

Per tal de donar la millor informació possible sobre la vall del Madriu-Perafita-Claror, segons UxEE, “els guies estarien especialitzats 100% en l’entorn, cosa que permetria donar una informació molt completa i recomanar recorreguts segons l’edat i la forma física dels visitants”. A més, UxEE crearà “el Centre d’Interpretació de la vall del Madriu-Perafita-Claror al bell mig de la parròquia per donar-la a conèixer entre els visitants i turistes”.

Terceravia unirà el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume

La candidatura de Terceravia+Independents a Escaldes-Engordany ha anunciat que “tirarà endavant el pla d’unir el carrer de la parròquia amb l’avinguda Sant Jaume”. Segons el candidat número 3 de la llista, Pau Tizón, aquesta unió es faria "a través d’un pla especial i d’aquesta manera el que permetria és descongestionar de cotxes en el moment d’entrada i sortida de les escoles i alleugerir el trànsit”.

Un altre motiu d’aquesta proposta, segons ha explicat Tizón, és donar una altra entrada al poble d’Engordany. “Ara només hi ha una i a més els dies que neva la pujada és perillosa a l’avinguda Sant Jaume. En no tocar el sol, o la neu es treu de seguida o es congela i això és un perill per a tothom: vianants, cotxes i per a la gent de les escoles. En definitiva és una solució als problemes dels habitants d’Engordany”.

El PS + Independents avaluarà l'accessibilitat dels carrers

La candidatura de Partit Socialdemòcrata(PS)+Independents d’Escaldes-Engordany s’ha compromès a fer "un estudi de l’accessibilitat de la parròquia, des del punt de vista de l’accessibilitat universal, és a dir, per a totes les persones", segons ha indicat Antoni Fernández, candidat número 9 de la llista. El socialdemòcrata ha exposat que “tota la gent pot tenir problemes diversos en la seva vida a l’hora de moure’s” i, és per aquest motiu que “pensem no només en persones amb discapacitat sensorial, motriu o cognitiva, sinó també amb gent gran, dones embarassades,...”.

Així, la idea de la candidatura que encapçala Rosa Gili és "avaluar els carrers, espais i establiments públics per aplicar les mesures pertinents i millorar-ho en cas que sigui necessari”, segons ha indicat Fernández, que ha volgut afegir “definitivament, tenim problemes bastant greus d’accessibilitat a la nostra parròquia i no només d’accessibilitat, sinó també de seguretat”. En aquest punt, el candidat número 9 de la llista socialdemòcrata ha assenyalat que "tenim voreres molt estretes i amb pilones metàl·liques que impedeixen el trànsit de les persones amb normalitat”.

stats