Política 03/01/2022

Valentí Martí dimiteix com a secretari general del Consell General

Arxiu ANA
2 min
El secretari general del Consell General fins al 31 de gener d'enguany, Valentí Martí.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 3 de gener de 2012, va ser notícia...

Valentí Martí deixarà de ser el secretari general del Consell General el 31 de gener d'enguany. Martí va presentar la carta de dimissió al síndic general el passat dia 30 de desembre. Segons ha confirmat ell mateix a l'ANA, a finals de mes comença una nova etapa professional obrint un bufet d'advocats. Per la seva banda, el síndic general, Vicenç Mateu, ha explicat que encara no tenen decidida quina serà la persona que substituirà Martí, però que 'intentarem que sigui algú de dintre'.

Valentí Martí Castanyer ha estat més d'11 anys secretari general del Consell General -va agafar el càrrec que deixava Carles Santacreu l'octubre de l'any 2000- i deixarà de ser-ho aquest proper 31 de gener. El passat 30 de desembre va presentar al síndic general la seva carta de dimissió. Ho fa, segons ha explicat a l'ANA, perquè 'tinc ganes d'exercir d'advocat' (obre el seu propi bufet) i 'perquè crec que ha arribat el moment de canviar després de 17 anys en aquesta casa'.

Va entrar el 1995 com a lletrat, ocupant les vacants que en aquell moment deixaven Joaquima Sol i Susagna Arasanz, i al 2000 va assumir la responsabilitat de secretari general, quan Francesc Areny n'era síndic general. A part d'Areny, Martí ha treballat com a secretari general amb els síndics Joan Gabriel, Josep Dallerès i, l'actual, Vicenç Mateu.

Valentí Martí, tot i no estar-ne obligat, ha donat un mes de temps al Consell General perquè 'es pugui fer amb normalitat la substitució; m'ha semblat el més correcte', ha dit. Sobre la persona que ocuparà el seu lloc, el síndic general, Vicenç Mateu, ha dit a l'ANA que encara no ho tenen decidit però que 'intentarem que sigui algú de dintre', és a dir, alguns dels lletrats que ja treballen al Consell General.

stats