Política 13/03/2019

Vela: "Tenim una Carta Magna que no respecta tots els drets humans”

El PS assumirà reivindicacions de l'USdA i de l'IDH

Ara Andorra
2 min
Vela i López amb Ubach i Muxella. / PS

Andorra la VellaEl candidat a cap de Govern del PS, Pere López, i la número 2 de la llista nacional, Susanna Vela, han mantingut aquest dimecres una reunió amb la presidenta de l’Institut de Drets Humans (IDH), Elisa Muxella, i el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. Durant la trobada, des de les dues entitats s’ha presentat un document on es recullen diferents drets en els quals Andorra, al seu entendre, encara ha d’avançar. Des del PS, tal com ha manifestat Vela, es comparteixen tots aquests punts i la voluntat és incloure’ls al programa electoral que s’està ultimant de cara als comicis del 7 d’abril.

El document apunta les mancances d’Andorra en temes com els salaris baixos, els lloguers elevats, la necessitat d’una llei de responsabilitat política o una altra de transparència així com també l’avortament. Vela ha deixat clar que, des del PS, “els acollim tots absolutament al nostre programa polític i els compartim”. Així, ha avançat que “tant a la professió de fe com al programa ho posarem de manifest”, ja que “són reivindicacions que s’han de poder assumir perfectament a l’alçada de la història que estem al nostre país”.

La candidata socialdemòcrata ha posat en relleu que “tenim una Carta Magna que està poc desenvolupada i que no respecta tots els drets humans”, tot recordant la situació existent amb l’avortament, que “encara és delicte”. A més, ha destacat que “també hi ha moltes mancances en participació ciutadania i de col·lectius” i ha posat l’exemple del mateix Institut de Drets Humans. “Aquesta legislatura no se l’ha consultat per a moltes lleis on calia l’informe d’una institució independent”, ha indicat.

La número 2 de la llista nacional del PS ha recordat també altres punts del document, com ara els drets socials o el de disposar d’un habitatge digne. En aquest sentit, ha remarcat que, justament, el programa electoral de la formació portarà propostes molt potents en cadascun d’aquests àmbits.

stats