Política 09/12/2019

Els viatges de Gallardo a Turquia, el Canadà i Israel han costat 5.175 euros

Des del Govern es detalla que es van aconseguir diferents acords fruit d'aquests desplaçaments

Agència Ana
2 min
Jordi Gallardo en la seva visita a Israel. / GOVERN D'ANDORRA

Andorra la VellaEls viatges que ha dut a terme el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, entre els mesos de setembre i octubre a Turquia, el Canadà i Israel han tingut un cost de 5.175 euros. Així es detalla en les respostes que ha donat el Govern a una bateria de preguntes que havia presentat la consellera del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela.

Així, tal com es detalla en aquestes respostes, el ministre va viatjar a Turquia, entre el 5 i el 7 de setembre, acompanyat del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació i un tècnic del gabinet, convidats pel govern turc per prendre part a les Jornades internacionals de negoci que se celebraven a Ismir amb motiu de la 80a fira internacional. Es detalla que el cost del desplaçament va ser de 2.517 euros, 2.201 euros del bitllet d’avió i 315 de dietes. S’afegeix que el govern de Turquia va cobrir les despeses de l’allotjament de la delegació i que el viatge va servir per poder fer “una presentació de les oportunitats d'inversió que Andorra ofereix als 34 països assistents”, i també per “impulsar les relacions econòmiques amb Turquia i la República Popular de la Xina, país amfitrió de l'edició d'enguany”.

Pel que fa al viatge al Canadà, s’hi van desplaçar Gallardo i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, entre el 23 i el 24 d'octubre, i va tenir un cost de 2.538 euros, 1.838 dels quals per fer front als bitllets d’avió i 314 per a l’allotjament, als quals cal afegir 14,37 dels visats. L'objectiu del viatge va ser, exposen des de l’executiu, conèixer un model "referent" de parc tecnològic, el Technoparc de Mont-real, i un ecosistema d'innovació també de referència, el Quartier de la Innovation de la mateixa ciutat canadenca.

I el viatge a Israel va costar 120 euros, concretament l’import de l’aparcament de l’aeroport de Barcelona, ja que el desplaçament fins a la capital catalana es va fer en vehicle particular des d’Andorra. La delegació andorrana, integrada pel ministre i un tècnic del gabinet, va viatjar convidada per l'oficina de recolzament i promoció de Costa Rica i la Cambra de Comerç entre Iberoamèrica i Israel. L’objectiu era participar en la tercera edició del Concert de la Pau i commemoració del 71è aniversari de l'abolició de l'exèrcit de salvació de Costa Rica representant a Andorra com a país convidat. Aprofitant el viatge, exposen des de l’executiu, es van "impulsar les relacions econòmiques, institucionals, educatives i culturals, així com acords tecnològics amb institucions i organismes d'Israel".

Entre els acords aconseguits en aquests viatges, hi ha la proposta d’un conveni per evitar la doble imposició amb Turquia o el compromís per augmentar el volum de turistes entre els dos països. Del Canadà, la delegació va tornar amb un acord de col·laboració entre Actua Tech i el Quartier de l’Innovation en un projecte tecnològic conjunt i a Israel van acordar una proposta de tramitació d’un conveni de no doble imposició; una proposta d’acord entre l’Institut Gordon College of Education i Actua Tech per transferir tecnologia a les escoles del país; un altre entre la Universitat d’Andorra i la Universitat Hebrea de Jerusalem per acollir estudiants d’Andorra o una proposta de conveni de col·laboració entre el museu de l’Holocaust i Educació per poder formar docents andorrans sobre aquest període, entre d’altres.

stats