Política 22/09/2021

Vilarrubla participa a la 18a Assemblea General de l’Agència Universitària de la Francofonia

La ministra ha reivindicat la voluntat de l'executiu per continuar reforçant els llaços entre la política i les ciències

ANA
2 min
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant el seu discurs a la 18a Assemblea General de l'Agència Universitària de la Francofonia.

Andorra la VellaLa ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s'ha desplaçat aquest dimarts a Bucarest per assistir a la Setmana Mundial de la Francofonia Científica organitzada per l'Agència Universitària de la Francofonia (AUF). L'esdeveniment inclou, entre altres, la conferència de ministres d'Ensenyament Superior a la 18a Assemblea General de l'AUF, en la qual ha participat aquest matí juntament amb una vintena d'homòlegs d'altres països.

Durant el discurs, Vilarrubla ha reivindicat la voluntat del Govern per continuar reforçant els llaços entre la política i les ciències, no només al tomb de l'ensenyament superior, sinó també de la recerca i del medi ambient. En aquest sentit, la titular de la cartera d'Educació ha fet esment als diversos acords de cooperació que el Principat ha signat en matèria de col·laboració de l'ensenyament superior, com els convenis de mobilitat d'estudiants amb els principals centres educatius del Sud de França i amb diverses clíniques dels Pirineus Orientals, on els joves estudiants d'Andorra poden realitzar estades científiques.

Finalment, Vilarrubla s'ha unit a la crida per potenciar la diplomàcia científica, la qual ha de servir per promoure encara més el desenvolupament dels països francòfons, fent especial esment a les noies joves, les quals encara participen en menor mesura del món científic.

D'altra banda, la ministra també ha pres part de la Primera Conferència de la Francofonia Científica. Per a Vilarrubla, l'obertura d'aquest nou fòrum de debat haurà de servir per emetre recomanacions concretes sobre aquest objectiu comú. En aquesta línia, ha emplaçat als països a convertir la crisi provocada pel coronavirus en una oportunitat de canvi i transformació cap a una societat global més digital i tecnològica.

stats